نخست‌وزیر کانادا: رابطه قدیمی با امریکا به پایان رسیده است

مارک کارنی، نخست‌وزیر کانادا، روز پنج‌شنبه اعلام کرد که رابطه دیرینه کشورش با ایالات متحده که بر پایه ادغام بیشتر اقتصادی و همکاری‌های امنیتی و نظامی نزدیک بنا شده بود، دیگر به پایان رسیده است.

کارنی در گفت‌وگو با خبرنگاران در اتاوا پس از جلسه کابینه گفت که در مواجهه با تعرفه‌های وضع‌شده از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، کانادایی‌ها باید به تغییر اساسی اقتصاد خود فکر کنند.

او افزود که کانادا با وضع تعرفه‌های تلافی‌جویانه که «بیشترین تاثیر را» بر ایالات متحده خواهد داشت، پاسخ خواهد داد.

ترامپ روز چهارشنبه اعلام کرد که تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات خودرو و قطعات موتر از کشورهای دیگر وضع خواهد کرد و این سیاست دایمی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: تعرفه‌های ۲۵ درصدی ترامپ، سقوط سهام موترسازان آسیایی را رقم زد

کارنی که رهبر حزب لیبرال کانادا است، توافق‌نامه محصولات موتر کانادا-امریکا که در سال ۱۹۶۵ امضا شده بود را مهم‌ترین توافق زندگی‌اش خواند و گفت: «این توافق‌نامه با وضع تعرفه‌های جدید تمام شد.»

او ادامه داد که کانادا می‌تواند صنعت خودروسازی خود را با وجود تعرفه‌های ایالات متحده حفظ کند، به شرطی که دولت و جامعه بازرگانی همکاری کنند تا صنعت را «بازتصور کنند».

کارنی همچنین گفت که کانادا باید اقتصادی بسازد که کانادایی‌ها بتوانند آن را کنترول کنند و این شامل بازنگری در روابط تجاری با سایر شرکای بازرگانی خواهد بود. او افزود که هنوز مشخص نیست آیا کانادایی‌ها خواهند توانست رابطه تجاری قوی‌ای با ایالات متحده در آینده داشته باشند یا خیر.

این تغییرات در سیاست‌ها پس از اعلام ترامپ در مورد تعرفه‌های جدید واردات خودرو به ایالات متحده انجام می‌شود. کارنی همچنین برنامه‌های خود برای مبارزات انتخاباتی را برای مقابله با تعرفه‌های جدید تغییر داده است.

ایالات متحده پیش‌تر تعرفه ۲۵ درصدی را بر کالاهای کانادایی، از جمله آلومینیوم و فولاد وارد کرده است. کانادا تاکنون با وضع تعرفه‌هایی به ارزش حدود ۶۰ میلیارد دالر کانادا بر کالاهای امریکایی پاسخ داده است. تعرفه‌های جدید موتر از ۱۴ حمل به اجرا در خواهند آمد.

کارنی در ادامه اظهار داشت که ترامپ شب گذشته با او تماس گرفته است تا یک مکالمه تلفنی تنظیم کند که احتمالاً در روزهای آینده انجام خواهد شد. در صورت انجام این مکالمه، این اولین تماس بین دو مقام ارشد خواهد بود.

پیش از این، مارک کارنی در سخنرانی پیروزی خود پس از انتخاب به عنوان رهبر حزب لیبرال و پیش از سوگند خوردن به عنوان نخست‌وزیر، انتقاد شدیدی از رئیس‌جمهور ترامپ داشت.

بیشتر بخوانید: نخست‌وزیر جدید کانادا: ترامپ از اظهارات 'توهین‌آمیز' درباره کانادا دست بردارد