مهاجم افغان یک حمله مرگبار در آلمان میگوید از طالبان الهام گرفته است
سلیمان عطایی، مهاجمی که در حمله به یک جمع در شهر مانهایم آلمان یک افسر پولیس را کشت و شماری را زخمی کرد، در دادگاه از اقدامات خود ابراز پشیمانی کرد. او که ویدیوهای طالبان را در یوتیوب دیده بود، گفت که از پیروزی این گروه در افغانستان الهام گرفته بود.
به گزارش شبکه دبلیودیآر آلمان، عطایی اظهار داشت که از طریق اینترنت با موعظههای اسلامگرایان، از جمله طالبان آشنا شده و آنها وی را تشویق به جهاد کردند. او اذعان کرد که ویدیوهای خشن و وحشیانه داعش در تلگرام را دیده بود.
سلیمان عطایی، جوان ۲۵ ساله اهل هرات افغانستان، در اواسط ماه جوزای سال جاری با حمله به تجمع مخالفان اسلام در مانهایم، یک پولیس را کشت و پنج نفر را زخمی کرد.
جلسه محاکمه او امروز در دادگاه عالی اشتوتگارت با حضور خانوادههای قربانیان برگزار شد. عطایی در این جلسه از عملکرد خود ابراز ندامت کرد و گفت: «ای کاش همه این اتفاقات فقط یک خواب بود.»
او همچنان گفت که با دو عضو طالبان در اینترنت آشنا شده و از آنها الهام گرفته است. عطایی گفت که پیروزی طالبان در سال ۲۰۲۱ شخصیت او را تغییر داده است. او با اشاره به تصاویر ورود طالبان به کابل اظهار داشت که این پیروزی ایده جهاد را در او برانگیخت.
عطایی افزود: «ویدیوهایی از طالبان دیدم که چگونه میجنگند و خانوادههایشان را از دست میدهند.»
قاضی از او پرسید چه چیزی شخصیتش را تغییر داد. او در پاسخ گفت مصاحبههای طالبان و ورود آنها به کابل.
جنگ غزه
به گزارش بامداد اسماعیلی، خبرنگار شبکه دبلیودیآر آلمان، عطایی در بخشی از صحبتهایش در دادگاه اظهار داشت که جنگ در نوار غزه زندگی او را دگرگون کرده و انگیزه حملهاش به تجمعی بوده که توسط یک گروه ضداسلام برگزار شده بود. او در دادگاه توضیح داد که جنگ غزه تاثیر عاطفی عمیقی بر او گذاشته و دیدن تصاویر زنان و کودکان رنجدیده در تلگرام او را به شدت متاثر کرده است.
متهم گفت که در چتهای تلگرامی با یک روحانی درباره جهاد صحبت کرد. این روحانی او را به کشتن «کفار» تشویق کرده بود. او افزود که ابتدا قصد داشت میشائل اشتورتزنبرگر، منتقد اسلام، را به قتل برساند و برای این کار دو چاقو و یک تیرکمان با خود برده بود. او یک ماه پیش چاقو را از اینترنت خریداری کرده بود.
اشتورتزنبرگر یکی از مجروحان این حمله بود.
عطایی گفت: «زندگیام با آغاز جنگ غزه تغییر کرد.» او فاش کرد که کانالهای تلگرامی را دیده که اجساد مردان، زنان و کودکان را نشان میدادند و افزود: «هر روز گریه میکردم.»
او مدتی در کانال تلگرامی داعش خراسان عضو بوده، اما گفت که پس از دیدن تصاویر سربریدن و کشتار داعش از کانال این گروه خارج شده است. اما، پیش از این دادستانی آلمان در عقرب ۱۴۰۳ گفته بود که عطایی با داعش همدلی داشت.
از آغاز تهاجم اسرائیل در غزه، سرویسهای امنیتی آلمان در برابر تهدیدات «اسلامگرایان افراطی» در معرض آمادهباش قرار گرفتهاند.
پیشتر اداره پولیس جنایی فدرال آلمان در گزارشی اعلام کرد که «خطر اعمال خشونتآمیز با انگیزه جهادی افزایش یافته است و جمهوری فدرال آلمان همچنان هدف مستقیم سازمانهای تروریستی است.»
بر اساس آمار این اداره، از سال ۲۰۰۰ تاکنون حدود ۱۲ حمله با انگیزه اسلامگرایانه در این کشور انجام شده است.
محاکمه سلیمان عطایی از فبروری آغاز شده و قرار است تا پایان اکتوبر ادامه یابد.