دادگاه استیناف امریکا به ترامپ اجازه توقف برنامه پذیرش پناهندگان را داد

دادگاه استیناف فدرال امریکا روز سه‌شنبه اعلام کرد دولت ترامپ می‌تواند اسکان پناهندگان را تا پایان دعوی قضایی در این باره متوقف کند. سه قاضی دادگاه تجدیدنظر گفتند پناهندگانی که تا ۲۰ جنوری به‌طور مشروط وارد امریکا شده‌اند، باید به پرونده‌ شان رسیدگی شده و شامل این توقف نمی‌شوند.

ترامپ پس از شروع ریاست‌جمهوری در ۲۰ جنوری، برنامه اسکان پناهندگان را متوقف کرد و گفت حکومت او باید مطمین شود که پناهندگان مجدداً بررسی امنیتی شده، در امریکا به‌خوبی جا می‌افتند و پول مالیات‌دهندگان هدر نمی‌رود.

او در فرمانی به وزرای امنیت داخلی و امور خارجه دستور داد ظرف ۹۰ روز گزارشی درباره ادامه یا توقف این برنامه ارائه کنند.

در اواخر فبروری، یک قاضی فدرال در سیاتل توقف برنامه اسکان پناهندگان را موقتاً لغو کرد. این قاضی روز دوشنبه به دولت ترامپ دستور داد قراردادهای دولت با سازمان‌های اسکان پناهجویان را لغو نکند.

این سازمان‌ها خدماتی مثل مسکن و کاریابی را برای پناهندگان ارائه می کنند و از قطع کمک‌ها به دادگاه شکایت کرده اند.

جو بایدن، رئیس‌جمهور قبلی، در چهار سال ریاستش میزان پذیرش پناهندگان را افزایش داد و در سال ۲۰۲۴، ۱۰۰ هزار نفر را پذیرفت. یک مقام ارشد دولت بایدن در جنوری گفت ۱۰۰ هزار پناهنده دیگر در خارج از امریکا بررسی شده‌اند و آماده ورود هستند.