سازمان رواداری: بسته ماندن مکاتب دختران در افغانستان نقض حقوق بشر و تهدیدی برای آینده است
سازمان حقوق بشری رواداری در بیانیهای به بسته ماندن مکاتب دخترانه در افغانستان برای چهارمین سال متوالی واکنش نشان داد و آن را نقض حقوق بشر و تهدیدی برای آینده کشور دانست. این سازمان خواستار پاسخگو ساختن طالبان از طریق میکانیسمهای بینالمللی و فشار جامعه جهانی شد.
سازمان حقوق بشری رواداری به مناسبت آغاز سال تعلیمی جدید در افغانستان در بیانیههایی به بازنشدن مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم واکنش نشان داد.
در یکی از بیانیههای این سازمان که روز دوشنبه، چهارم حمل منتشر شد آمده است که طالبان در نزدیک به چهار سال گذشته بهگونه نظاممند دسترسی دختران به آموزش و مکتب را محروم کرده است.
رواداری نوشت: «اکنون هیچ نشانهای از تغییر سیاست تبعیضآمیز طالبان و هیچ امیدی برای بازگشایی مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم وجود ندارد.» این سازمان تاکید کرده است که این وضعیت میتواند مصداقی از جنایت علیه بشریت باشد.
رواداری در این بیانیه همچنین به پیامدهای اجتماعی، روانی و اقتصادی محرومیت زنان و دختران از آموزش اشاره کرده است. به گفته این سازمان افسردگی، بیماریهای روانی، ازدواجهای اجباری و زودهنگام و افزایش خودکشی از برخی این پیامدهاست.
این سازمان افزود: «طالبان برای کودکان متعلق به اقلیتهای قومی و مذهبی، تغییرات گستردهای را در برنامههای آموزشی مکاتب اعمال کرده که موجب نهادینهسازی تبعیض، نابرابری جنسیتی و از بین بردن تنوع فرهنگی در جامعه میشود.»
رواداری از کشورهای اسلامی و منطقه و جامعه جهانی خواسته است تا برای برداشتن محرومیتهای آموزشی و تحصیلی زنان در افغانستان، اقدام کنند. این سازمان همچنین بر محاکمه ناقضان حق آموزش در این کشور تاکید کرده است.