صلاح البردویل، از رهبران سیاسی ارشد حماس در حمله اسرائیل کشته شد

صلاح البردویل، یکی از رهبران سیاسی ارشد حماس روز یکشنبه در حمله هوایی اسرائیل به شهر خان‌یونس در جنوب غزه کشته شد. مقام‌های حماس با تایید این خبر اعلام کردند که این حمله در حالی صورت گرفت که صلاح البردویل و همسرش در حال نماز خواندن بودند.

گروه حماس روز یکشنبه سوم حمل در بیانیه‌ای اسرائیل را به ترور صلاح البردویل متهم کرد و گفت که او هنگام نماز خواندن همراه با همسرش بود که یک موشک اسرائیلی پناهگاه خیمه‌ای آن‌ها را در خان‌یونس هدف قرار داد.
این گروه افزود: «خون او، همسرش و شهدا، همچنان آتش نبرد برای آزادی و استقلال را شعله‌ور خواهد ساخت. دشمن جنایتکار هرگز اراده و عزم ما را درهم نخواهد شکست.»
پس از دو ماه آرامش نسبی در جنگی که بیش از ۱۷ ماه پیش آغاز شد، مردم غزه بار دیگر برای نجات جان خود در حال فرار هستند. اسرائیل عملاً آتش‌بس را کنار گذاشته و از روز روز سه‌شنبه تا کنون حملات گسترده هوایی و زمینی جدید را آغاز کرده است.
بر اساس گزارش‌ها بامداد یکشنبه، انفجارها در سراسر شمال، مرکز و جنوب نوار غزه طنین‌انداز شد. هواپیماهای اسرائیلی چندین هدف را در این مناطق بمباران کردند. شاهدان عینی این حملات را تشدید عملیات اسرائیل از روز سه‌شنبه توصیف کردند.
مقام‌های صحی اعلام کردند که تنها در روز یکشنبه تا کنون دست‌کم ۳۰ فلسطینی در حملات اسرائیل به رفح و خان‌یونس کشته شده‌اند.
به گفته‌ی امدادگران، در میان کشته‌شدگان سه کارمند شهرداری نیز دیده می‌شوند.
اویکای ادرعی، سخنگوی ارتش اسرائیل، در شبکه‌ی اکس به ساکنان محله تل‌السلطان در غرب رفح هشدار تخلیه داد و اعلام کرد که ارتش در این منطقه عملیات گسترده‌ای را برای نابودی «سازمان‌های تروریستی» آغاز کرده است.
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، بارها گفته است که هدف اصلی جنگ نابودی حماس به‌عنوان یک نهاد نظامی و حکومتی است. او همچنین تأکید کرده که هدف از عملیات جدید، وادار کردن این گروه به آزادی باقی‌مانده‌ی گروگان‌ها است.
اسرائیل ورود کالاها به غزه را مسدود کرده و اوفیر فالک مشاور سیاست خارجی نتانیاهو، حماس را متهم کرده که کمک‌ها را برای استفاده خود ضبط می‌کند؛ اتهامی که حماس پیش‌تر رد کرده بود.
ازسرگیری حملات هوایی و زمینی که غزه را ویران کرده، باعث درخواست‌های جدید برای آتش‌بس از سوی کشورهای عربی و اروپایی شده است.
بریتانیا، فرانسه و آلمان در بیانیه‌ای مشترک از اسرائیل خواستند که اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه را بدهد.
بر اساس آمار مقام‌های صحی فلسطینی، از هفت اکتوبر پارسال تا کنون در جریان حملات اسرائیل بیش از ۴۹ هزار فلسطینی کشته شده‌اند و بخش‌های زیادی از این منطقه ساحلی ویران شده است، به‌طوری‌که صدها هزار نفر در خیمه‌ها و پناهگاه‌های موقت زندگی می‌کنند.