آغاز سال تحصیلی جدید؛ اتحادیه اروپا میگوید آموزش زنان برای پیشرفت افغانستان حیاتی است
با آغاز سال تحصیلی جدید و ادامه محرومیت زنان و دختران افغان از آموزش توسط طالبان، نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان تأکید کرد که برابری آموزشی برای توسعه پایدار این کشور امری «حیاتی» است. اتحادیه اروپا روز یکشنبه گفت که از حق آموزش دختران افغان حمایت میکند.
نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان معتقد است که زنان تحصیلکرده، با بهرهگیری از دانش و مهارتهای خود، نقش اساسی در ساختن افغانستان قدرتمند، باثبات و خودکفا ایفا میکنند.
همزمان با آغاز سال جدید تعلیمی در ۳۰ حوت از سوی وزارت معارف طالبان، ممنوعیت آموزشی دختران وارد چهارمین سال خود شده است. طالبان در مراسم نواختن زنگ مکتب در کابل، هیچ اشاره به بازگشایی مکاتب دخترانه در افغانستان نکرده است.
پیشتر یونسکو، نهاد فرهنگی سازمان ملل، اعلام کرد که سیاستهای محدودکننده طالبان تاکنون مسیر آموزش را بر روی ۱.۵ میلیون دختر افغان مسدود کرده است.
این سازمان با ابراز نگرانی هشدار داد که اگر این محدودیتها ادامه یابد، تا سال ۲۰۳۰ شمار دختران محروم از تحصیل به بیش از ۴ میلیون نفر خواهد رسید.
همزمان با آغاز سال جدید تعلیمی، برخی سازمانهای بینالمللی ضمن نکوهش تداوم ممنوعیت آموزشی دختران، خواستار بازگشایی درب مکاتب و دانشگاهها بر روی زنان و دختران شدهاند.
سازمان عفو بینالمللی طالبان خواست تا از ادامه برنامههای تبعیضآمیز علیه زنان و دختران افغانستان دست بردارد. همسو با آن، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای افغانستان نیز بر ضرورت پاسخگویی طالبان به دلیل ممنوعیت آموزش دختران، تاکید کرد.
طالبان اما با اغماض از واکنشهای جهانی، آموزش دختران را یک مسئله «داخلی» تلقی کرده و مدعی تامین حقوق زنان در چارچوب «شریعت اسلامی» موردنظرش است.