نویسنده کاغذپرانباز از جامعه جهانی خواست برای بازگشایی مکاتب دخترانه افغانستان تلاش کند
نویسنده رمانهای مشهور کاغذپرانباز و هزار خورشید تابان از جامعه جهانی خواست در همبستگی با دختران افغان بایستد و بر حق آنها برای بازگشت به مکاتب و دانشگاهها پافشاری کند. خالد حسینی در پیامی اختصاصی که به افغانستان اینترنشنال فرستاده، گفت: «قلب من با خواهران افغانم است.»
او دختران و زنان افغانستان را «شجاعترین و مقاومترین انسانهایی» توصیف کرده که تاکنون دیده است، زیرا به گفته او: «آنها نقش قربانیان خاموش و درمانده را نپذیرفتهاند و بار دیگر روحیهای شکستناپذیر از شجاعت، ایستادگی و استقلال را نشان دادهاند.»
خالد حسینی نویسنده، پزشک و فعال بشردوست افغان-امریکایی است که با رمانهای پرفروش کاغذپرانباز و هزار خورشید تابان شهرت جهانی یافت. آثار او به دهها زبان ترجمه شده و دهها میلیون نسخه آن در سرتاسر جهان به فروش رفته است.
در بخشی از پیام نویسنده پرفروش کاغذپرانباز آمده است که زنان افغانستان «علیرغم تهدید به بازداشت یا حتی سرنوشتهای بدتر، دست به اعتراض زده و خواهان بازگشت به مکاتب متوسطه و دانشگاهها شدهاند.»
آقای حسینی تأکید کرده است: «ما اکنون نمیتوانیم آنها را تنها بگذاریم و نباید آنها را فراموش کنیم.»
بیشتر بخوانید: اگر ممنوعیت آموزش ادامه یابد، امسال بیش از ۵۰۰۰ مادر و کودک جان خود را از دست خواهند داد
او از جامعه جهانی خواسته است که بر حق آموزش دختران پافشاری کند، «نه فقط برای تحقق رؤیاهای فردیشان، بلکه برای کمک به بازسازی و التیام سرزمینی که دههها از خشونت و بحران رنج برده است.»
خالد حسینی در پایان پیام اختصاصی خود نوشته است: «من همراه با شما و میلیونها نفر در سراسر جهان، از رژیم طالبان میخواهم که درهای مکاتب و دانشگاهها را بگشاید و اجازه دهد دختران افغان بار دیگر به تحصیل بازگردند.»
با نواختن زنگ مکتب در اول حمل ۱۴۰۴، سال آموزشی جدید در افغانستان آغاز شد؛ اما دروازههای مکاتب دخترانه همچنان بسته ماند. این چهارمین سال متوالی است که طالبان مانع بازگشایی مکاتب دخترانه میشود.
طالبان همچنین تحصیلات عالی را برای دختران و زنان ممنوع کرده است، در حالی که افغانستان با کمبود شدید کادر پزشکی زن مواجه است. این ممنوعیت، آموزش زنان در رشتههای پزشکی را نیز شامل میشود؛ موضوعی که آینده بخش صحت را با بحران جدی روبهرو میکند.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل هشدار داده است که در صورت ادامه این ممنوعیتها، امسال بیش از ۵۰۰۰ مادر و کودک جان خود را از دست خواهند داد. این نهاد اعلام کرده که ادامه این محدودیتها میتواند منجر به مرگ دستکم ۱۶۰۰ مادر و ۳۵۰۰ نوزاد شود.
یونیسف تأکید کرده است: «اینها فقط اعداد نیستند، بلکه بیانگر زندگیهای از دسترفته و خانوادههای متلاشیشدهاند.»