نامه بنیاد ملاله به دختران افغان: ممنوعیت آموزش نه‌تنها بی‌عدالتی، بلکه یک جنایت است

ملاله یوسف‌زی، برنده جایزه نوبل صلح به مناسبت آغاز سال تعلیمی در افغانستان در نامه‌ای خطاب به دختران افغان گفت ممنوعیت آموزش دختران نه‌تنها بی‌عدالتی، بلکه یک جنایت است. او نوشت که دختران افغان باید امروز پشت میزهای مکتب حضور داشته و از امکان خلق آینده خود برخوردار باشند.

بنیاد ملاله یوسف‌زی یکشنبه، سوم حمل به مناسبت آغاز سال تعلیمی و محروم ماندن دختران بالاتر از صنف ششم از حق آموزش در افغانستان تحت تسلط طالبان نوشت: «شما باید امروز در مکتب باشید، پشت میزهای خود نشسته، کتاب‌هایتان را باز کرده و به امکاناتی که آینده‌تان را به ارمغان می‌آورد، فکر کنید». این نامه می‌افزاید دختران افغان به جای رفتن به مکتب هر صبح چشم به جهانی می‌گشایندکه آینده را از آن‌ها دزدیده است.

ملاله یوسف‌زی، مسئول بنیاد ملاله گفت طالبان برای چهارمین سال متوالی حق آموزش دختران افغان را نادیده گرفته است. او گفت: «این نه‌تنها یک بی‌عدالتی عمیق است، بلکه یک جنایت است. جنایتی که من نمی‌پذیرم».

شماری از دختران از سراسر جهان در پیام‌هایی از طریق بنیاد ملاله به دختران افغان گفته‌اند: «شما به خاطر وقوع جنگ یا یک فاجعه طبیعی از رفتن به مکتب محروم نشده‌اید؛ بلکه شما فقط به دلیل دختر بودن از آموزش محروم هستید».

این بنیاد در پیام خود به دختران افغان تصریح کرده است که طالبان نه‌تنها که می‌خواهد دختران را از آموزش محروم کند؛ بلکه این گروه زنان را از همه سطوح جامعه حذف کرده است.

بنیاد ملاله در پیام خود به دختران افغان نوشت: «دنیایی که اجازه می‌دهد سیستم آپارتاید جنسیتی حاکم باشد، دنیایی است که به خودش خیانت کرده است».

این در حالی است که وزارت معارف طالبان برای چهارمین بار، سال تعلیمی را بدون حضور دختران بالاتر از صنف ششم آغاز کرده است. طالبان زنان و دختران افغان را تا زمان نامعلوم از هر نوع آموزش محروم کرده است.

محرومیت دختران و زنان افغان از آموزش با واکنش‌های بسیاری از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی روبه‌رو بوده است. اما طالبان ممنوعیت آموزش دختران و زنان افغان را یک «امور داخلی» دانسته است.