فرانسه در پاسخ به تهدید روسیه، صندوق دفاعی ۴۵۰ میلیون یورویی راه‌اندازی می‌کند

وزیر مالیه فرانسه روز پنجشنبه اعلام کرد که بانک سرمایه‌گذاری دولتی فرانسه(Bpifrance) صندوق مالی دفاعی به ارزش ۴۵۰ میلیون یورو(معادل ۴۹۰ میلیون دالر) راه‌اندازی خواهد کرد.

این صندوق بخشی از تلاش‌های فرانسه برای افزایش هزینه‌های نظامی به دلیل نگرانی از تهدید روسیه و تردیدها در مورد آینده همکاری ایالات متحده با اروپا است.

اریک لومبارد، وزیر مالیه فرانسه گفت: «شهروندان فرانسوی می‌توانند با سرمایه‌گذاری در اوراق قرضه ۵۰۰ یورویی این صندوق، پول خود را در بلندمدت سرمایه‌گذاری کنند.»

این صندوق یکی دیگر از تلاش‌های کشورهای اروپایی برای تقویت بنیه نظامی شان است. از یکسو امریکا بر اعضای ناتو فشار آورده است تا هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند و از جانب دیگر، دولت‌های اروپایی احساس می‌کنند که با گرم شدن روابط روسیه و امریکا، واشنگتن تمایل کمتری به دفاع از کشورهای اروپایی عضو ناتو در صورت حمله روسیه دارد.

با این‌حال، حکومت فرانسه با توجه به محدودیت‌ها در بودجه‌، با چالش‌های بزرگی در تامین مالی اهداف دفاعی‌اش مواجه است. دیگر دولت‌های اروپایی نیز در صورت افزایش هزینه‌های نظامی، سرمایه‌گذاری کمتری در حوزه خدمات اجتماعی انجام خواهند داد.

فرانسوا ویلروی دو گالو، عضو بانک مرکزی اروپا، روز پنجشنبه گفت هرچند افزایش هزینه‌های دفاعی در فرانسه ضروری است، اما این سرمایه‌گذاری نمی‌تواند نامحدود باشد، زیرا این کشور با کسری بودجه و بدهی دولتی بالا مواجه است.

بر اساس اعلام وزارت‌های مالیه و دفاع فرانسه، شرکت‌های نظامی این کشور طی چند سال آینده به بیش از پنج میلیارد یورو سرمایه اضافی نیاز خواهند داشت.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، که در طول دو دوره ریاست‌جمهوری خود بودجه دفاعی کشور را دو برابر کرده، اخیرا هدفی حتی بالاتر تعیین کرده است. او گفته که فرانسه باید هزینه‌های دفاعی خود را از ۲ درصد کنونی تولید ناخالص داخلی به ۳ تا ۳.۵ درصد افزایش دهد.