مهاجران افغان در بلوچستان پاکستان برای توقف برنامه اخراج اجباری، به دادگاه شکایت کردند
مهاجران افغان در ایالت بلوچستان پاکستان برای توقف برنامه اخراج اجباری مهاجران افغان از این کشور، به دادگاه عالی این ایالت شکایت کردند. این مهاجران میگویند تمام راهها بهروی آنها بسته شده و تنها گزینه شکایت به دادگاه و درج پرونده برای آنها باقی مانده است.
حکومت پاکستان در هفدهم حوت سال جاری با نشر اعلامیهای از تمام مهاجران افغان بدون مدرک قانونی اقامت و همچنین مهاجران که دارای کارتهای مهاجرت ایسیسی (Afghan Citizen Card) هستند، خواسته که تا ۳۱ مارچ/ ۱۱ حمل پاکستان را ترک کنند.
مقامهای پاکستانی هشدار داده در صورت که عدم برگشت داوطلبانه تا معین تعیین شده، اخراج اجباری این مهاجران را آغاز خواهد کرد. هرچند دستگیریها و اخراج این مهاجران از شهرهای اسلامآباد و راولپندی از حدود دو ماه قبل آغاز شده بود.
مسئولان شورای مهاجرین افغان در ایالت بلوچستان روز چهارشنبه به افغانستان اینترنشنال گفتند که شماری از نمایندگان، بزرگان و مویسفیدان مهاجرین افغان روز سهشنبه، ۲۸ حوت پروندهای را علیه این تصمیم حکومت پاکستان در دادگاه عالی این ایالت درج کردهاند.
ظاهر پشتون، یکی از نمایندگان مهاجرین میگوید که پاکستان در حالت بحرانی تصمیم گرفته است که مهاجران افغان باید از این کشور بیرون شوند.
آقای پشتون گفت:«تمام راهها بروی ما بسته شدهاند و تنها مسیر دادگاه بروی ما باز مانده است. ما به دادگاه آمدهایم تا به مهاجران افغان انصاف داده شود.»
این نماینده مهاجرین تاکید میکند که مهاجران افغان در هیچ فعالیت تروریستی و جرایم دست ندارند و نه از آن حمایت میکنند.
«چهل سال زندگی در چند روز انتقال داده نمیشود!»
نمایندگان مهاجرین افغان در کویته میگویند که مهلت یک ۲۳ روزه که حکومت پاکستان برای مهاجران افغان برای ترک پاکستان داده، بسیار کم است و در این مدت مهاجران نمیتوانند به افغانستان برگردند.
ظاهر پشتون گفت:«مهاجران افغان حدود ۴۰ دهه در پاکستان زندگی کردند. در این مدت کوتاه ما نمیتوانیم زندگی چهل ساله خود را به وطن انتقال دهیم.»
در همین حال، ببرک، یکی دیگر از نمایندگان مهاجرین افغان در بلوچستان میگوید که از مهلت ۲۳ روزه حکومت پاکستان کمتر از نصف آن باقی مانده است.
او میگوید که مهاجران افغان در چهل سال گذشته در پاکستان برای خود تجارت، کسبوکار ، باغداری، زمینداری و کارهای دیگر دست و پا کردند و شماری هم جایداد خریداری کردند که در این مدت کم نمیتوانند آن را سر و سامان دهند و به وطن برگردند.
او میافزاید که تصمیم حکومت پاکستان برای اخراج، مهاجران را در «غم و پریشانی» فرو برده است.
ببرک همچنین افزود که بیشتر جمعیت مهاجران افغان در چهل سال گذشته در پاکستان متولد شدند و حکومت پاکستان باید برای آنها شهروندی بدهد.
این نمایندگان مهاجران افغان خواستار ایجاد یک مکانیزم جامع برای برگشت مهاجران افغان از پاکستان است. آنها میگویند که پاکستان، افغانستان، سازمان ملل و نمایندگان مهاجران افغان از سراسر پاکستان باید در تهیه این مکانیزم سهیم باشند.
هرچند آمار مهاجران غیرقانونی در پاکستان مشخص نیست اما حکومت پاکستان میگوید که حدود ۸۰۰ هزار مهاجر افغان با کارت مهاجرتی ایسیسی در این کشور زندگی میکنند.
علاوه بر این، پاکستان همچنین هشدار داده است که مهاجر صدها هزار مهاجر دیگر افغان که کارتهای مهاجرتی پیاو آر دارند، را هم پس از ختم ماه جون امسال از این کشور اخراج میکند.
از یک سو زندگی چهل ساله مهاجرین در پاکستان و از سوی دیگر نبود امکانات لازم در افغانستان، این اولتیماتوم حکومت پاکستان مهاجران را در بحران جدی قرار داده است.