جمهوری اسلامی ۱۴۹ زندانی افغان را به طالبان تحویل داد
عسکر جلالیان، معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزیر دادگستری جمهوری اسلامی خبر داد که ۱۴۹ زندانی افغان از ایران به افغانستان منتقل شدند. او روز چهارشنبه ۲۹ حوت گفت این زندانیان برای 'گذراندن ادامه دوره محکومیت خود به طالبان تحویل داده شدهاند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، این افغانها در سیستان و بلوچستان، سمنان، یزد و هرمزگان زندانی بودند.
طبق این گزارش، آنها پس از انجام تشریفات قانونی و با همکاریهای قوه قضائیه جمهوری اسلامی، سازمان زندانها، دادگستری کل، دادستانی مرکز استان و اداره کل زندانهای سیستان و بلوچستان، برای گذران ادامه دوره محکومیت خود به طالبان تحویل داده شدند.
عسکر جلالیان گفته است که عمده جرایم این افراد مربوط به مواد مخدر بوده است.
او در عین حال خبر داد که کمیته انتقال محکومین وزارت دادگستری جمهوری اسلامی ایران مصمم است در مراحل بعدی، تعداد قابل توجهی از زندانیان به ویژه شهروندان کشورهای افغانستان، مالزیا، پاکستان و ترکیه را برای گذران ادامه دوره محکومیت به کشورهایشان منتقل کند.
مقامهای وزارت دادگستری ایران ماه حوت ۱۴۰۲ هم گفته بودند که جمهوری اسلامی در یک سال هزار و ١٣٦ زندانی افغان را به طالبان تحویل داده است.
طالبان ماه جدی امسال اعلام کرد که جمهوری اسلامی به زودی ۱۵۰۰ زندانی افغان دیگر را به افغانستان منتقل خواهد کرد.
پیشتر زمانی که زندانیان افغان از زندانهای جمهوری اسلامی به طالبان تحویل داده شدند، نگرانیهایی مطرح شد که ممکن است شماری از آنها مخالفان این گروه باشند و حقوق آنها نقض شود.