آصف درانی: طالبان دست از انکار بردارد و مسئولیت خود در برابر تروریسم را بپذیرد

نماینده پیشین پاکستان در امور افغانستان در نوشته‌ای به بررسی حضور داعش در افغانستان و واکنش طالبان به بازداشت طراح حمله داعش پرداخت. آصف درانی نوشت زمان آن رسیده که طالبان دست از انکار بردارد و مسئولیت خود در قبال تروریسم را پذیرفته و به تعهدات بین‌المللی خود عمل کند.

آصف درانی در این مطلب که روز چهارشنبه، ۲۹ حوت، در روزنامه پاکستانی دان منتشر شد، ادعای طالبان مبنی بر عدم ارتباط با گروه‌های داعش خراسان و القاعده و همچنین عدم حضور آن‌ها در افغانستان را به چالش کشیده است.

نماینده پیشین پاکستان در امور افغانستان گفته است که استخبارات طالبان، محمد شریف‌الله معروف به جعفر، طراح حمله به میدان‌هوایی کابل را یک «عضو سطح پایین» داعش خراسان خوانده است.

آقای درانی نوشت: «استخبارات طالبان در تلاش برای اثبات موضع خود مدعی شده که داعش خراسان در پاکستان پناهگاه‌های امن دارد و اسلام‌آباد این عملیات را برای تقویت روابطش با حکومت جدید امریکا، ترتیب داده است.» او اما تاکید کرده است که فرد بازداشت‌شده شهروند افغانستان است و در حکومت پیشین زندانی بوده و پس از حاکمیت دوباره طالبان بر این کشور، از زندان آزاد شده است.

سخنگوی طالبان در واکنش به دستگیری عامل حمله به میدان هوایی کابل توسط پاکستان و تحویل او به امریکا را نشان‌دهنده وجود پناهگاه‌های داعش در خاک پاکستان عنوان کرده بود.

به باور آصف درانی واکنش دفاعی طالبان پس از تمجید ترامپ از پاکستان نشان‌دهنده احساس کنار گذاشته‌شدن این گروه است و می‌تواند حاکی از نگرانی آنها از اقدامات تنبیهی امریکا به دلیل پناه دادن به گروه‌‌های داعش و القاعده باشد.

او نوشت: «طالبان نمی‌تواند ادعای حاکمیت مطلق کند، به‌ویژه زمانی که اقلیت‌ها در افغانستان، به‌ویژه توسط داعش خراسان، هدف خشونت قرار می‌گیرند. این گروه باید مسئولیت بازداشت و محاکمه تروریست‌ها را بپذیرد.»

آقای درانی تاکید کرد که طالبان به دلیل ترس از زیر سوال رفتن پیروزی‌اش، حضور داعش و القاعده در افغانستان را انکار می‌کند اما نمی‌تواند واقعیت مسئولیت داعش خراسان در حملات در باجور، کرمان و مسکو را انکار کنند.

آصف درانی گفت طالبان بر اساس قطعنامه ۲۵۱۳ شورای امنیت سازمان ملل و توافق‌نامه‌ی دوحه ملزم به پیروی از دستورالعمل‌های سازمان ملل و جلوگیری از استفاده شدن خاک افغانستان برای اقدامات تروریستی است که باید راهبرد مؤثری برای مبارزه با تروریسم اتخاذ کند.

نماینده پیشین پاکستان در امور افغانستان در پایان نوشت: :«امید است که بازداشت و محاکمه شریف‌الله زنگ خطری برای رهبری طالبان باشد تا از انکار وضعیت انکار خارج شوند و به جای سرزنش دیگران، برای مبارزه با تروریسم، عمل کنند.»