اختصاصی

اداره طالبان حقوق رئيس‌الوزرا را ۵۰ هزار افغانی و دیگران را هزاران افغانی کاهش داد

اسناد رسیده به افغانستان اینترنشنال نشان می‌دهد که اداره طالبان، معاشات کارمندان دولتی، از جمله مقام‌های ارشد این گروه را هزاران افغانی کاهش داده است.

برپایه فهرست معاشات اداره طالبان که از نوروز ۱۴۰۴ اعمال خواهد شد، حقوق رئیس‌الوزرای طالبان از حدود ۱۹۸ هزار افغانی به ۱۴۸ هزار افغانی کاهش یافته است.

فهرست همچنین نشان می‌دهد که معاش معاونان رئیس‌الوزرای طالبان، از حدود ۱۸۳ هزار افغانی، به ۱۳۵ هزار افغان کاهش یافته است.

این اسناد، همچنین حاکی از کاهش معاش رئيس دادگاه عالی طالبان، از ۱۶۷ هزار افغانی به حدود ۱۲۱ هزار افغانی است.

طالبان همچنین معاش وزیران و رئيس نظارت و تعقیب فرامین اداره خود را از ۱۳۷ هزار افغانی به ۱۰۸ هزار افغانی کاهش داده است. طالبان همین مقدار معاش برای رئيس اداره استخبارات خود نیز تعیین کرده است.

همین‌طور در این فهرست دیده می‌شود که طالبان معاش رئيس اداره امور این گروه را نیز از ۱۲۲ هزار افغانی به ۹۴ هزار افغانی کاهش داده است.

طالبان همچنین معاش والی‌های این گروه را از ۹۱ هزار افغانی به ۶۷ هزار افغانی کاهش داده است.

این فهرست نشان می‌دهد که طالبان معاش کارمندان بست اول خدمات ملکی را ۲۷ هزار افغانی با ضریب‌های از ۱.۵ تا ۶.۵ تعیین کرده است.

برپایه این فهرست، معاش کارمندان ادارت طالبان از حدود ۵۰ هزار افغانی تا حدود ۱۳ هزار افغانی کاهش داشته‌اند.

فهرست‌های مشابهی روز دوشنبه، ۲۷ حوت، در رسانه‌های اجتماعی کاربران حامی یا نزدیک به طالبان دست به دست شده است.

این فهرست همچنین از کاهش معاشات معین‌های وزارت‌خانه، شهرداران و قضات خبر می‌دهد.

روشن نیست که دلیل اصلی کاهش معاشات در اداره طالبان چیست اما در ماه‌های گذشته، کارمندان دولتی شدیدا از تاخیر در پرداخت حقوق‌شان شکایت داشته‌اند.

پیشتر شماری از کارمندان دولتی به افغانستان اینترنشنال گفتند که وزارت مالیه طالبان معاش دو ماه اخیر آن‌ها را نپرداخته است.

تعلیق کمک‌های امریکا

تعلیق کمک‌های امریکا به افغانستان تحت کنترول طالبان، در هفته‌های اخیر این گروه را تحت فشار اقتصادی قرار داده است.

در بیش از سه سال گذشته، بیش از ۳.۶ میلیارد دالر به افغانستان تحت کنترول طالبان تحت نام کمک‌های بشردوستانه ارسال کرده است. این کمک‌ها به طالبان کمک کرد تا اقتصاد شکننده افغانستان و ارزش پول افغانی در برابر دالر را نسبتا با ثبات نگه دارد.

ایالات متحده که «بزرگترین تامین‌کننده کمک‌های بشردوستانه» در افغانستان است، به دلیل ارسال پول نقد از طریق محموله‌های بشردوستانه به افغانستان تحت کنترول طالبان، با انتقادهای گسترده روبه‌رو شده است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، با بازگشت به قدرت تمام کمک‌های خارجی ایالات متحده را تعلیق کرد؛ اقدامی که در نخستین روز انتشار خبرش، باعث سقوط کم‌سابقه ارزش پول افغانی در برابر ارزش‌های خارجی شد و اداره طالبان را سراسیمه کرد.