در مراسمی که با حضور فریده مهوش و فریده انوری، گوینده مشهور افغانستان، برگزار شد، آثار این هنرمند معرفی شد و بحثهای عمیقی در خصوص تأثیرات موسیقی استاد مهوش در دنیای هنر و فرهنگ افغانستان مطرح شد.
فریده مهوش، یکی از برجستهترین خوانندگان موسیقی کلاسیک و سنتی افغانستان، در این نشست از تأثیرات عمیق و تاریخی ترانههایش در فرهنگ مردم افغانستان سخن گفت. ترانههای او بخشی از خاطرات جمعی مردم افغانستان شده و در قلب مردم جایگاه ویژهای دارند.
[@portabletext/react] Unknown block type "facebook", specify a component for it in the `components.types` prop
این آوازخوان محبوب افغانستان با اشاره به آهنگ معروف «او بچه»، که باعث شد لقب «استادی» از سوی سردار محمد داوود، رئیسجمهور پیشین افغانستان، به او اهدا شود، به یادآوری خاطراتش پرداخت. فریده انوری، که در آن زمان در رادیو تلویزیون ملی افغانستان کار میکرد، در این مورد گفت که شب پخش آهنگ «او بچه»، همهجا صحبت از این آهنگ بود و این ترانه نه تنها یک قطعه موسیقی، بلکه روایت تاریخ و فرهنگ مردم افغانستان بود.
فریده مهوش با اشاره به دریافت لقب «استادی»، آن را لحظهای غیرقابل باور برای خود دانست. او گفت که پس از دریافت این لقب، تصمیم گرفت به خرابات، محل تجمع استادان بزرگ موسیقی سنتی، برود و در آنجا موسیقی را نزد استادانی چون حسین سرآهنگ و محمدهاشم چشتی بیاموزد. خانم مهوش موسیقی را به عنوان یک پدیده مقدس و عاشقانه میداند که در دل او جای دارد.
دانشگاه استنفورد، یکی از معتبرترین مؤسسات آموزشی جهان و واقع در ایالت کالیفرنیا، این نمایشگاه را به عنوان بخشی از تلاشهای خود برای ارج نهادن به هنر و فرهنگ جهانی برپا کرده است. این دانشگاه که از زمان تأسیس خود در سال ۱۸۹۱ همواره در صدر برترین دانشگاههای جهان قرار دارد، با این اقدام، احترام خود را به هنر و هنرمند برجسته افغانستان نشان داد.