نخست‌وزیر بریتانیا: برنامه‌ریزی نظامی برای صلح اوکراین وارد مرحله عملیاتی می‌شود

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا گفت برنامه‌ریزی نظامی برای حفاظت از آتش‌بس احتمالی اوکراین وارد «مرحله عملیاتی» می‌شود. او گفت مقام‌های نظامی کشورها روز پنجشنبه در لندن گرد هم خواهند آمد تا «برنامه‌های قوی و محکم برای حمایت از توافق صلح و تضمین امنیت آینده اوکراین» تدوین کنند.

نخست‌وزیر بریتانیا این اظهارات را پس از نشست مجازی با نزدیک به ۳۰ رهبر جهان مطرح کرد. این نشست پس از آن برگزار شد که اوکراین با یک آتش‌بس ۳۰ روزه پس از مذاکره با امریکا موافقت کرد. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، نیز به‌طور مشروط با این ایده موافقت کرده اما چندین پیش‌شرط برای صلح تعیین کرده است.

استارمر شنبه ۲۵ حوت تاکید کرد که اگر پوتین در مورد صلح جدی است، باید «حملات وحشیانه» خود به اوکراین را متوقف و با آتش‌بس موافقت کند.

او بی‌اعتنایی روسیه به پیشنهاد آتش‌بس ۳۰ روزه را نشان‌دهنده آن دانست که پوتین در مورد صلح جدی نیست.

استارمر در نشستی ویدیویی با رهبران ۲۹ کشور جهان، خواستار افزایش حمایت از اوکراین، تشدید تحریم‌ها علیه روسیه و الزام کرملین به پرداخت غرامت به اوکراین شد تا مسکو به پذیرش طرح صلح وادار گردد.

استارمر گفت که رهبران جهان توافق کرده‌اند که اگر پوتین یک آتش‌بس «فوری و بدون قید و شرط» را نپذیرد، فشارها را افزایش خواهند داد تا او را به پای میز مذاکره بیاورند.

او برای تحقق این هدف بر افزایش حمایت نظامی از اوکراین، تشدید تحریم‌ها علیه روسیه، استفاده از راه‌کارهای قانونی برای وادارکردن روسیه به پرداخت غرامت به اوکراین تاکید کرد.

پس از این نشست، استارمر تاکید کرد که: «جهان به اقدام نیاز دارد، نه حرف‌های میان‌تهی و شرط‌گذاری‌های بی‌پایان.»

او در بیانیه‌ای اعلام کرد که «تعلل و وقت‌کُشی کرملین» در پذیرش آتش‌بس و ادامه حملات به اوکراین، کاملاً در تضاد با ادعای پوتین درباره تمایل به صلح است.

زلنسکی: تنها روسیه مانع صلح است

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، که در نشست روز شنبه حضور داشت، بر لزوم «فشار فعال» تاکید کرد و گفت: «جهان باید بفهمد که روسیه تنها مانع صلح است.» او افزود: «مسیر صلح باید بدون قید و شرط آغاز شود. اگر روسیه نخواهد، باید فشار شدیدی اعمال شود تا مجبور به پذیرش آن شود. مسکو فقط یک زبان را می‌فهمد.»

زلنسکی همچنین از کشورهای اروپایی خواست که تولید تسلیحات خود را افزایش دهند و از امریکا و رئیس‌جمهور دونالد ترامپ بخواهند که از طریق تحریم‌های گسترده و فشار حداکثری، روسیه را به صلح وادار کنند.

پوتین در سخنرانی روز پنجشنبه اعلام کرد که با اصل آتش‌بس موافق است، اما «جزئیات آن» را زیر سوال برده است. او پرسیده که آیا این آتش‌بس به اوکراین اجازه خواهد داد که مجدداً مسلح شود و چه کسی مسئول اجرای آن خواهد بود؟