نگرانی از انقراض حیوانات در افغانستان؛ طالبان تصمیم به صادرات گوشت دارد
در حالیکه وزارت زراعت و مالداری طالبان نسبت به خطر «انقراض» حیوانات در افغانستان ابراز نگرانی میکند، وزیر صنعت و تجارت این گروه خواستار افزایش پرورش دام در افغانستان و صادرات گوشت به خارج شده است. این وزارت گفته برخی کشورها به واردات گوشت از افغانستان علاقمند هستند.
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری طالبان روز شنبه در خبرنامهای اعلام کرد که نشست مشورتی درباره صدور گوشت به کشورهای خارجی برگزار کرده است. این وزارت ضمن تاکید بر مزایای اقتصادی صادرات گوشت، نسبت به خطر «انقراض» برخی گونههای حیوانی نیز ابراز نگرانی کرد.
براساس خبرنامه وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، جلسه مذکور روز شنبه با حضور عطاءالله عمری، وزیر زراعت، آبیاری و مالداری، نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، رؤسای بخش مالداری، استادان دانشگاه کابل، متخصصان، مشاوران و نماینده سازمان خوراک و غذا برگزار شد.
عطاءالله عمری در این نشست گفت که بیش از ۸۰ درصد مردم افغانستان در حوزه زراعت و مالداری فعالیت دارند و صادرات گوشت میتواند به اقتصاد کشور کمک کند، اما این امر نباید منجر «انقراض حیوانات» شود. وی بر ضرورت تمرکز بر تولید و پرورش حیوانات پیش از آغاز صادرات تاکید کرد.
نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، نیز گفت که کشورهای مختلف خواهان خرید گوشت از افغانستان هستند. او افزایش پرورش گوسفندان و فراهمسازی شرایط صادرات را عاملی مهم برای بهبود وضعیت معیشتی مالداران دانست.
لطفالله ننگ، مسئول مالداری دفتر خوراک و غذا سازمان ملل، نیز در این نشست اعلام کرد که افغانستان حدود ۴۳ میلیون راس دام دارد که سالانه ۶.۷ میلیارد دالر درآمد تولید میکند. وی با اشاره به تاثیر جنگ، خشکسالی و تغییرات اقلیمی، از کاهش فعالیتهای مالداری ابراز نگرانی کرد.
مقامهای وزارت زراعت طالبان از صادرات گوشت استقبال کرده و پیشنهاد دادند که در کنار این طرح، باید فارمهای بزرگ مالداری ایجاد، علفچرها احیا و سلامت حیوانات تضمین شود. به گفته وزارت زراعت طالبان، در پایان این نشست، تصمیم گرفته شد که طرح جامع صادرات گوشت و توسعه پرورش دام تهیه و به ریاستالوزرا ارایه گردد.