موشک اسپیسایکس برای بازگرداندن فضانوردان امریکایی به زمین راهی ایستگاه فضایی شد
ناسا و شرکت اسپیسایکس ماموریت مشترکی را با موفقیت انجام دادند تا ضمن اعزام گروهی جدید از فضانوردان به ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) زمینه بازگشت بوچ ویلمور و سونی ویلیامز، دو فضانورد امریکایی را فراهم کنند. آنها نزدیک به ۹ ماه است که در ایستگاه فضاییاند.
به گزارش ناسا، موشک فالکون ۹ شرکت اسپیسایکس روز جمعه ۲۴ حوت، در ساعت ۱۹:۰۳ به وقت شرق امریکا (۲۳:۰۳ گرینویچ)، از مرکز فضایی کندی در فلوریدا به فضا پرتاب شد.
این ماموریت که Crew-10 نام دارد، چهار فضانورد را به ایستگاه فضایی بینالمللی منتقل میکند. پس از رسیدن این گروه به ایستگاه، ویلمور و ویلیامز، که هر دو از فضانوردان باسابقه ناسا و از خلبانان آزمایشی نیروی دریایی امریکا هستند، میتوانند سفر بازگشت خود به زمین را آغاز کنند.
ویلمور و ویلیامز نخستین فضانوردانی بودند که در ماه جون سال گذشته با کپسول استارلاینر شرکت بوئینگ به ایستگاه فضایی بینالمللی سفر کردند. اما مشکلات فنی در سیستم پیشران استارلاینر موجب شد که ماموریت اولیه هشت روزه آنها به تعویق بیفتد.
ناسا بهدلیل ریسک بالای پرواز بازگشت با استارلاینر، تصمیم گرفت کپسول را خالی به زمین بازگرداند. این کپسول سرانجام در سپتامبر بدون سرنشین به زمین بازگشت، در حالی که دو فضانورد در ایستگاه فضایی باقی ماندند.
ابعاد سیاسی بازگرداندن دو فضانورد
اگرچه ماموریت Crew-10 بخشی از یک برنامه معمول برای تعویض فضانوردان ایستگاه فضایی بینالمللی است، اما این ماموریت در ماههای اخیر رنگ و بوی سیاسی نیز به خود گرفت.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا، و ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیسایکس و چهره نزدیک به دونالد ترامپ، ادعا کردهاند که دولت سابق جو بایدن، فضانوردان را بهدلایل سیاسی در ایستگاه فضایی رها کرده است؛ ادعایی که شواهدی برای آن ارائه نشده است.
با این حال، بوچ ویلمور، فضانورد ناسا، هرگونه تاثیرپذیری این تصمیم از مسائل سیاسی را رد کرده و گفته است: «ما برای اقامتی طولانی آماده شده بودیم، حتی اگر در ابتدا اقامت کوتاهی برنامهریزی شده بود.»
وی افزود که ناسا معمولا برای شرایط پیشبینینشده برنامهریزی میکند و این وضعیت نیز بخشی از برنامههای این سازمان برای مدیریت بحرانها بوده است.
ناسا تأکید دارد که حضور این دو فضانورد در ایستگاه فضایی برای حفظ حداقل سطح نیروی انسانی مورد نیاز ایستگاه ضروری بوده است.
در طول ماههای اقامت خود، ویلمور و ویلیامز مانند سایر فضانوردان مستقر در ایستگاه، تحقیقات علمی انجام داده و به انجام عملیات نگهداری و تعمیرات تجهیزات ایستگاه پرداختهاند.