پوتین برای نخستین بار پس از تصرف کورسک به‌دست ارتش اوکراین، از این منطقه بازدید کرد

ولادیمیر پوتین، رئيس‌جمهور روسیه، از منطقه کورسک در غرب این کشور بازدید کرد. این نخستین سفر او به کورسک پس از تصرف بخش‌هایی از آن به دست ارتش اوکراین است. در همین حال مسکو با در پیش گرفتن رویکردی محتاطانه اعلام کرده که منتظر جزییات طرح امریکا برای آتش‌بس است.

تلویزیون دولتی روسیه چهارشنبه، ۲۲ احوت، تصاویری از پوتین در حال بازدید از یک مرکز فرماندهی ارتش روسیه در کورسک پخش کرد. او در این دیدار لباس نظامی بر تن داشت.

پوتین خطاب به فرماندهان نظامی ارشد روسیه گفت: «باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن دشمنی را که در منطقه کورسک مستقر شده و همچنان در حال دفاع است، به‌طور کامل شکست دهیم.»

عملیات اوکراین در کورسک روسیه ۱۶ اسد آغاز شد و همچنان ادامه دارد.

روسیه در ماه‌های اخیر کوشیده است از راه‌های مختلف، از جمله اعزام هزاران سرباز کوریای شمالی، معادلات نظامی در کورسک را به نفع خود تغییر دهد.

خبرگزاری رویترز ۲۲ حوت به نقل از منابع روسی و اوکراینی گزارش داد ارتش اوکراین در حال از دست دادن مواضع خود در کورسک است و نظامیان این کشور از کورسک عقب‌نشینی می‌کنند.

پوتین در ادامه سخنان خود در بازدید میدانی از کورسک، دستور آزادی کامل این منطقه را صادر کرد.

او تاکید کرد روسیه نیروهای اوکراینی اسیرشده در کورسک را «تروریست» می‌داند: «افرادی که در منطقه کورسک حضور دارند و مرتکب جنایات علیه غیرنظامیان می‌شوند یا با نیروهای مسلح، نهادهای اجرای قانون و سرویس‌های ویژه ما مقابله می‌کنند، بی‌شک باید به‌عنوان تروریست شناخته شوند.»

والری گراسیموف، رییس ستاد مشترک نیروهای مسلح روسیه، نیز در دیدار با پوتین، گزارشی از وضعیت نظامیان این کشور در کورسک ارائه کرد.

گراسیموف از محاصره نیروهای اوکراینی در کورسک خبر داد و گفت: «نابودی سیستماتیک آن‌ها در دست انجام است.»

در سوی مقابل، اولکساندر سیرسکی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین، ۲۲ حوت تاکید کرد نظامیان این کشور تا زمانی که «مناسب و لازم» باشد، به عملیات خود در کورسک ادامه خواهند داد.

او در عین حال به‌صورت تلویحی عقب‌نشینی ارتش اوکراین از بخش‌هایی از کورسک را تایید کرد و گفت حفظ جان سربازان در اولویت قرار دارد.

سیرسکی افزود واحدهای ارتش اوکراین «در صورت لزوم به مواضع مناسب‌تر منتقل می‌شوند».

واکنش محتاطانه روسیه به پیشنهاد آتش‌بس

خبرگزاری رویترز گزارش داد روسیه در برابر پیشنهاد برقراری آتش‌بس ۳۰ روزه در مناقشه اوکراین، رویکردی «محتاطانه» اتخاذ کرده است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین ۲۲ حوت اعلام کرد مارکو روبیو، وزیر امور خارجه امریکا و مایک والتز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، قرار است جزییات نشست جده و طرح پیشنهادی آتش‌بس را در اختیار مسکو قرار دهند.

او افزود کرملین پیش از موضع‌گیری درباره طرح آتش‌بس، باید اطلاعات لازم را دریافت کند.

امریکا و اوکراین ۲۱ حوت پس از دیدار مقام‌های ارشد دو کشور در جده، در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند کی‌یف با پیشنهاد واشنگتن برای برقراری آتش‌بس فوری ۳۰ روزه موافقت کرده و ایالات متحده هم پذیرفته که ارائه کمک‌های نظامی و اطلاعاتی به اوکراین را بلافاصله از سر بگیرد.

وزیر خارجه امریکا ۲۲ حوت با تکرار مواضع دونالد ترامپ تاکید کرد مناقشه اوکراین راه‌حل نظامی ندارد.

روبیو گفت اکنون نوبت روسیه است که به پیشنهاد آتش‌بس پاسخ مثبت بدهد و اگر با آن مخالفت کند، «خیلی چیزها» مشخص خواهد شد.

روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین حوت ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است. از زمان آغاز جنگ کنونی، روسیه حدود یک پنجم از خاک اوکراین را به تصرف خود درآورده است.