پاکستان افغان‌هایی را که درخواست پناهندگی‌شان از سوی کشورهای خارجی رد شده، اخراج می‌کند

پاکستان قصد دارد هزاران مهاجر افغان، از جمله دارندگان کارت‌های اقامت «ای‌سی‌سی» و افرادی که درخواست پناهندگی‌شان از سوی کشورهای خارجی رد شده را اخراج کند. به مهاجران افغان فاقد مدرک نیز هشدار داده شده است تا ۲۰ روز دیگر پاکستان را ترک کنند.

به گزارش رسانه پاکستانی «جیو نیوز»، بر اساس تصمیم حکومت پاکستان، روند اخراج این افراد در مرحله اول تسریع خواهد شد و در صورتی که تا پایان ماه مارچ (۲۰ روز دیگر) به‌صورت داوطلبانه به کشور خود بازنگردند، به اجبار اخراج خواهند شد.
قیصر افریدی، سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان گفت: «از میان ۲.۱ میلیون پناهجوی افغان، ۱.۳ میلیون نفر دارای کارت پی‌اوآر هستند که ۵۲ درصد کل پناهجویان افغان را تشکیل می‌دهند و بیشتر آن‌ها در خیبرپختونخوا ساکن هستند.»
او افزود که حدود ۸۰۰ هزار افغان دارای کارت ای‌سی‌سی هستند که اکثریت آن‌ها نیز در خیبرپختونخوا زندگی می‌کنند.
کارت ای‌سی‌سی، به افغان‌هایی که به عنوان مهاجر قانونی در پاکستان شناخته شده‌اند داده می‌شود. این کارت نشان‌دهنده وضعیت قانونی فرد در پاکستان است.
کارت پی‌اوآر، برای افغان‌هایی صادر می‌شود که در طرح ثبت‌نام پناهندگان در پاکستان شرکت کرده‌اند و وضعیت پناهندگی دارند. دارندگان کارت پی‌اوآر به عنوان پناهنده ثبت شده و در برخی موارد، حق دسترسی به خدمات و امکانات خاصی در پاکستان را دارند.
با اینکه در سال‌های اخیر صدها هزار افغان به کشور خود بازگشته‌اند، اما همچنان ۲.۱ میلیون نفر در مناطق مختلف خیبرپختونخوا و دیگر ایالت‌های پاکستان زندگی می‌کنند.
مقامات پاکستانی مهلت ۳۱ مارچ را به عنوان آخرین فرصت برای خروج تمامی افغان‌های «بدون مدرک» و دارندگان کارت ای‌سی‌سی تعیین کرده‌اند.
هزاران افغان که در پاکستان متولد شده و هرگز به افغانستان نرفته‌اند، اکنون با نزدیک شدن به این ضرب‌الاجل و هم‌زمانی آن با ماه رمضان، نگرانی‌های عمیقی درباره آینده خود دارند.
پیشاور یکی از شهرهای خیبرپختونخوا است که بیشترین تعداد پناهجویان و مهاجران افغان را در خود جای داده است. بسیاری از آن‌ها دارای کسب‌وکارهای بزرگ و مشاغل تجاری هستند.
این افراد در کنار مردم خیبرپختونخوا بزرگ شده و از دوران کودکی در این منطقه زندگی کرده‌اند.
سال گذشته، حکومت پاکستان تنها برای اتباع خارجی «بدون مدرک» تا ۳۱ اکتوبر مهلت تعیین کرد، که پس از آن تعداد زیادی از افغان‌های بدون اسناد از طریق گذرگاه تورخم و سایر مسیرهای مرزی به افغانستان بازگشتند.
در سه ماه گذشته، پولیس پاکستان در اسلام‌آباد عملیات‌های گسترده‌ای را برای شناسایی و بازداشت افغان‌های غیرقانونی آغاز کرده و خانه‌به‌خانه در حال بررسی هویت افراد است.
با این حال، بسیاری از افغان‌هایی که در پایتخت پاکستان زندگی می‌کنند، پس از به قدرت رسیدن طالبان با تهدیدهای جانی مواجه بوده و برای درخواست پناهندگی در کشورهای غربی به پاکستان پناه آورده‌اند.
حکومت پاکستان به این گروه از افغان‌ها نیز هشدار داده که پس از ماه مارچ باید اسلام‌آباد و راولپندی را ترک کنند.
اسحاق دار، وزیر خارجه پاکستان، اعلام کرده که حکومت این کشور در حال بررسی اخراج افغان‌هایی است که درخواست‌های پناهندگی آن‌ها از سوی کشورهای غربی و امریکا رد شده است.