سخنگوی طالبان می‌گوید روابط این گروه با جمهوری اسلامی «مستحکم» است

سخنگوی طالبان، روابط این گروه با جمهوری اسلامی ایران را مستحکم خواند و گفت که طالبان خواهان همکاری‌های بیشتر با تهران است. ذبیح‌الله مجاهد تاکید کرد که ایران برای طالبان کشوری با اهمیت است.

سخنگوی طالبان در مصاحبه با ایراف، در پاسخ به سوالی درباره نگاه طالبان به روابط با امریکا و ایران گفت: «ایران کشور همسایه ماست و منافع مشترک زیادی داریم.» او افزود: «جمهوری اسلامی برای ما مهم است، اما امریکا یک اشغالگر است که ۲۰ سال به افغانستان زیان رسانده است.»

ذبیح‌الله مجاهد تاکید کرد که مقایسه ایران و امریکا قابل بحث نیست. او گفت که سفر وزیر خارجه ایران به کابل نشان‌دهنده روابط میان طالبان و جمهوری اسلامی است.

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، اخیراً به کابل سفر کرد و با سران طالبان درباره مسایل مرزی، آب، مبارزه با داعش، همکاری‌های اقتصادی، مواد مخدر و تهدیدهای مشترک گفت‌وگو کرد. عراقچی در کابل گفت که فصل تازه‌ای از روابط با طالبان گشوده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: چگونه جمهوری اسلامی نزدیک‌ترین دوست طالبان شد؟ | افغانستان اینترنشنال

تجهیزات امریکا به دست طالبان

سخنگوی طالبان درباره تصمیم امریکا مبنی بر بازپس‌گیری جنگ‌افزارهای طالبان گفت: «هیچ‌کس نمی‌تواند سلاح‌های ما را از دست ما بگیرد.» او تاکید کرد که اگر چنین اراده‌ای وجود داشته باشد، طالبان از خود و خاک افغانستان دفاع خواهد کرد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا بارها تاکید کرده است که سلاح‌ها و تجهیزات باقی‌مانده امریکایی را از طالبان بازپس خواهد گرفت. ترامپ همچنین مدعی شد که پایگاه بگرام در اختیار چین قرار دارد. اما مجاهد تاکید کرد که هیچ سرباز خارجی در افغانستان حضور ندارد. او ترامپ را متهم کرد که مسائل سیاسی و اقتصادی را خلط کرده است.

ذبیح‌الله مجاهد افزود که فشار و تحمیل نتیجه‌ای ندارد و جنگ ۲۰ ساله در افغانستان این مسئله را ثابت کرده است.

بیشتر بخوانید: ترامپ: من ارتش را بازسازی کردم اما بایدن بخشی از تجهیزات آن را در افغانستان جا گذاشت | افغانستان اینترنشنال

پاکستان از تصمیم امریکا برای بازپس‌گیری تجهیزات از طالبان حمایت کرده است. وزیر دفاع پاکستان گفت که امریکا سلاح‌های پیشرفته‌ای در افغانستان جا گذاشته است. او ادعا کرد که تروریستان از این سلاح‌ها استفاده می‌کنند.

لانه داعش

مجاهد بار دیگر مدعی شد که پناهگاه‌های داعش در پاکستان قرار دارد. او گفت که طالبان داعش را سرکوب کرد و این گروه به پاکستان فرار کرده و در آنجا لانه ساخته است.

او همچنین اظهار داشت که فعالیت‌های داعش در سطحی پایین و فریبنده است. مجاهد افزود که برخی کشورها برای داعش تبلیغ کرده و این گروه را بزرگ‌نمایی می‌کنند.

سخنگوی طالبان در بخشی از سخنانش به اتهامات پاکستان علیه این گروه واکنش نشان داد و گفت که اسلام‌آباد به دلیل پیچیدگی‌های «خط دیورند» باید متوجه تهدیدها باشد.

مقامات پاکستانی همواره ادعا کرده‌اند که از خاک افغانستان تحت کنترول طالبان علیه این کشور استفاده می‌شود. مجاهد این ادعا را رد نکرد، اما گفت که پاکستان باید خطوط مرزی خود را مستحکم کند.

بیشتر بخوانید: واکنش طالبان به همکاری اسلام‌آباد و واشنگتن: پاکستان از داعش به‌عنوان ابزار استفاده می‌کند | افغانستان اینترنشنال

تصمیم درباره دیورند

مجاهد در ادامه به مسایل مرزی اشاره کرد و گفت به رسمیت شناختن مرز با پاکستان تصمیم‌گیری مردم دو سوی این «خط دیورند» است. او اظهار داشت: «هرگاه فرصت مناسب فراهم شود، مردم دو طرف درباره دیورند تصمیم خواهند گرفت.»

مقامات پاکستانی دیورند را مرز رسمی و بین‌المللی میان افغانستان و پاکستان می‌دانند، اما طالبان، مانند حکومت‌های پیشین افغانستان، از پذیرش رسمی این مرز خودداری کرده‌اند. مجاهد تاکید کرد که انگلیسی‌ها مردم دو سوی خط را از هم جدا کردند.