یک نهاد حامی پناهجویان از بازداشت ۱۹۰ مهاجر افغان در اسلام‌آباد خبر داد

یک گروه حامی پناهجویان اعلام کرد که پولیس پاکستان دست‌کم ۱۹۰ افغان را در اسلام‌آباد بازداشت کرده است. کمیته مشترک اقدام برای پناهجویان گفت «سرکوب گسترده» در اسلام‌آباد و راولپندی جریان دارد و ده‌ها پناهجوی افغان، بدون در نظر گرفتن مدارک قانونی‌شان، بازداشت شده‌اند.

کمیته مشترک اقدام برای پناهجویان در شبکه‌های اجتماعی ادعا کرد که «یک سرکوب گسترده» در اسلام‌آباد و راولپندی در جریان است و ده‌ها پناهجوی افغان، بدون در نظر گرفتن مدارک قانونی‌شان، بازداشت شده‌اند.

این کمیته اعلام کرد: «بر اساس اطلاعات ما، بسیاری از ایستگاه‌های پولیس پناهجویان افغان را بازداشت کرده و بدون رعایت روند قانونی در بازداشت نگه داشته‌اند. در حال حاضر، حدود ۱۹۰ پناهجوی افغان در کمپ حاجی اسلام‌آباد نگهداری می‌شوند.» این نهاد همچنین این اقدام را نقض حکم اخیر دادگاه عالی اسلام‌آباد دانست.

اوایل هفته جاری، دادگاه عالی پاکستان حکم داد که مقامات از آزار و اذیت پناهجویان خودداری کنند و مطابق قانون با آن‌ها رفتار کنند.

سرکوب و بازداشت مداوم پناهجویان پس از چندین نشست متوالی به ریاست شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، انجام شده است. دولت پاکستان تصمیم گرفته است که پناهجویان افغان را از اسلام‌آباد و راولپندی اخراج کرده و به‌تدریج آن‌ها را به افغانستان بازگرداند.

یک مقام پولیس به روزنامه دان پاکستان گفته که نیروهای پولیس در این عملیات نقشی ندارند و تنها «در خارج از مرکز بازداشت حاجی کمپ» مستقر شده‌اند.

او افزود که مهاجران بازداشت‌شده توسط یک اداره محلی به این مرکز منتقل شده و از آنجا برای اخراج به مرز اعزام می‌شوند.

یک پناهجوی زن افغان که به دلیل ترس از پیامدهای احتمالی نخواست نامش فاش شود، به روزنامه دان، گفت که پولیس هر روز پناهجویان افغان را از اسلام‌آباد و راولپندی بازداشت کرده و آن‌ها را به کمپ حاجی، در حومه پایتخت، منتقل می‌کند.

او که در جولای ۲۰۲۲ به پاکستان مهاجرت کرده بود، ادعا کرد که خودش نیز برای یک روز در کمپ حاجی بازداشت شده، اما پس از ارایه مدارکی که نشان می‌داد اقامت قانونی دارد، آزاد شده است.

طبق گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت که روند بازگشت پناهجویان افغان را رصد می‌کند، در ماه جنوری امسال، بیش از ۱۸ هزار پناهجوی افغان از راولپندی و اسلام‌آباد به افغانستان بازگشته‌اند. روند بازگشت در نیمه دوم ماه جنوری کمی بیشتر از نیمه اول ماه بوده است.