سخنگوی دبیرکل سازمان ملل: افغانستان بعد از سودان بیشترین گرسنگان را در جهان دارد
استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد که افغانستان پس از سودان با شدیدترین بحران گرسنگی در جهان مواجه است. او گفت که ۲۳ میلیون نفر، بیش از نیمی از جمعیت افغانستان، به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
او روز پنجشنبه در یک نشست خبری هشدار داد: «افغانستان همچنان با یک بحران انسانی شدید روبهرو است؛ بحرانی که حاصل دههها جنگ، فقر گسترده، تغییرات اقلیمی و افزایش خطرات امنیتی، بهویژه برای زنان و دختران است.»
دوجاریک تاکید کرد که رقم گرسنگان در افغانستان یکی از بالاترین آمارهای نیازمندان در جهان است. به گفته او، افغانستان به لحاظ فقر و گرسنگی پس از سودان قرار دارد، جایی که ۳۰ میلیون نفر به کمک و حمایت نیاز دارند.
ناامنی غذایی و سوءتغذیه در افغانستان
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل گفت که ناامنی غذایی و سوءتغذیه همچنان در افغانستان در سطحی نگرانکننده باقی مانده است.
او افزود: «در سه ماه نخست امسال، نزدیک به ۱۵ میلیون نفر، یعنی از هر سه افغان یک نفر، با سطح بالایی از ناامنی شدید غذایی مواجه خواهد شد.»
به گفته او، پیشبینی میشود که حدود ۳.۵ میلیون کودک زیر پنج سال و بیش از یک میلیون زن باردار و شیرده دچار سوءتغذیه حاد شوند. او همچنین افزود که ماهانه حدود ۵۵ نفر در افغانستان کشته یا زخمی میشوند که بیشتر آنها کودک هستند.
کاهش کمکهای بینالمللی و پیامدهای آن
دوجاریک با اشاره به کاهش کمکهای جهانی به افغانستان، هشدار داد که این کاهش، تلاشهای نهادهای امدادرسان را بهشدت تحت تأثیر قرار داده است.
او گفت: «در ماه گذشته، بیش از ۲۰۰ مرکز بهداشتی تعطیل شدهاند که این امر ۱.۸ میلیون نفر را از دریافت خدمات درمانی اساسی محروم کرده است.» او تأکید کرد که کاهش بودجه، خدمات مقابله با سوءتغذیه برای کودکان را نیز مختل کرده است.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل افزود کاهش کمکهای مالی بشردوستانه جان انسانها را به خطر میاندازد و دستاوردهای بشردوستانه را تضعیف میکند.
او همچنین با اشاره به حوادث طبیعی و اخراج مهاجران افغان از ایران و پاکستان گفت که سازمان ملل، همراه با شرکای خود، در حال بازنگری اولویتهای کمکرسانی است تا اطمینان حاصل شود که بیشترین کمکها به مناطقی که بیشترین نیاز را دارند، ارسال شود.
ملل متحد درحالی از بحران بشری در افغانستان سخن میزند که با کاهش کمکهای جهانی وضعیت بدتر شده است.
پس از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، تمام کمکهای بینالمللی ایالات متحده، از جمله کمکها به افغانستان، به حالت تعلیق درآمده است. این اقدام باعث تعطیلی بسیاری از مؤسسات و نهادهای کمکرسان در این کشور شده است.
تعلیق کمکهای امریکا همچنین رژیم طالبان را بهشدت تحت فشار قرار داده است. برخی ادارات دولتی این گروه در پرداخت حقوق کارمندان خود دچار مشکل شدهاند و برخی کارمندان دولتی ماههاست که حقوقی دریافت نکردهاند.