تمجید ترامپ از پاکستان «حاکی از تقویت احتمالی همکاری دو کشور» در مبارزه با تروریسم است

نیویارک تایمز در مطلبی نوشت که تمجید دونالد ترامپ از حکومت پاکستان به‌خاطر نقشش در دستگیری یک عضو داعش و مسئول کشته شدن سربازان امریکایی در میدان هوایی کابل، حاکی از تقویت احتمالی روابط دو کشور در حوزه مبارزه با گروه‌های تروریستی است.

معاون انستیتوت کوئینسی، یک مرکز تحقیقاتی در واشنگتن نیز گفته است که تشکر ترامپ دستاورد کوچکی برای پاکستان نیست.

روزنامه نیویورک تایمز روز پنجشنبه در مطلبی که پس از خبر دستگیری و انتقال محمد شریف‌الله، شهروند افغانستان و از اعضای ارشد داعش از پاکستان به امریکا منتشر کرد، نوشت در زمانی که پاکستان به‌دنبال پشتیبانی بین‌المللی برای مبارزه با شبه نظامیان در داخل مرزهایش است، اعلامیه ترامپ درباره دستگیری شریف‌الله حاکی از تقویت احتمالی همکاری واشنگتن و اسلام‌آباد در مبارزه با تروریسم در پاکستان است.

آدام واینستین، معاون مدیر برنامه خاورمیانه در موسسه کوئینسی گفت:«تشکر رئیس جمهور ترامپ، پیروزی کوچکی برای پاکستان نیست، کشوری که به دنبال شناسایی تلاش‌های ضد تروریسم خود در منطقه است.»

او با این حال تاکید کرد که ارتش قدرتمند پاکستان به دنبال چیزی بیش از قدردانی است. به گفته واینستین،‌ پاکستان خواهان مشارکت امنیتی امریکا است تا بتواند از آن علیه دشمنانش، به ویژه تحریک طالبان پاکستان استفاده کند.

نیویارک تایمز از قول کارشناسان نوشت که عملیات دستگیری یکی از عوامل حمله به میدان هوایی کابل در سال ۲۰۲۱، همکاری اطلاعاتی مداوم امریکا و پاکستان، دست‌کم در مورد داعش خراسان را نمایان کرد.

وزیر خارجه جدید امریکا اخیراً فاش کرد که واشنگتن با طالبان نیز تبادل اطلاعاتی دارد. مارکو روبیو در یک مصاحبه در ۳ حوت گفت که در برخی موارد طالبان در مبارزه با القاعده و داعش با امریکا همکاری کرده اند.

مقام‌های امریکایی و پاکستانی به این روزنامه گفتند که ایالات متحده اطلاعاتی را در اختیار پاکستان قرار داده است که منجر به دستگیری شریف‌الله شده است.

شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، روز چهارشنبه در بیانیه‌ای از ترامپ به‌دلیل «اذعان و قدردانی» از نقش کشورش در مبارزه با تروریسم در سراسر منطقه تشکر کرد.

شریف گفت که شریف‌الله «در یک عملیات موفقیت‌آمیز در منطقه مرزی پاکستان و افغانستان» دستگیر شده بود.

آقای اظهارات ترامپ در مورد بازداشت فردی که او آن را "تروریست ارشد" خواند، در حالی بیان می‌شود که پاکستان طی تنها چهار روز سه حمله انتحاری را در دو ایالت ناآرامش تجربه کرده است.

در گزارش تازه شاخص جهانی تروریسم از موسسه اقتصاد و صلح، یک اندیشکده بین‌المللی پاکستان را به عنوان دومین کشور متاثر از تروریسم پس از بورکینافاسو رتبه بندی کرده است.

نیویارک تایمز نوشت که حملات تروریستی در پاکستان در بالاترین سطح از سال ۲۰۱۴ قرار دارد.

پاکستان در کنار بی‌ثباتی اقتصادی و بحران سیاسی ناشی از برکناری عمران‌خان در سال ۲۰۲۲، با احیای حملات شورشیان در ایالات خیبر پختونخوا و بلوچستان رو به‌رو است که از زمان تسلط طالبان بر افغانستان بیشتر شده است.