سناتور استرالیایی خواستار بررسی تحریم «پرس تیوی» شبکه انگلیسی زبان صدا و سیمای ایران شد
دیو شارما، سناتور استرالیایی، از وزیر خارجه این کشور خواست تا درباره احتمال مداخله خارجی جمهوری اسلامی ایران از طریق شبکه «پرستیوی» تحقیق و اعمال تحریم بر این شبکه را بررسی کند.
شارما با اشاره به مصاحبه اخیر فاطمه پیمان، سناتور افغانتبار استرالیایی با شبکه پرس تیوی، نوشت: «این شبکه ابزاری برای مداخله خارجی حکومت ایران است و از آن برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی، شکلدهی به تصورات و کنترول جامعه ایرانیان مقیم استرالیا استفاده میشود.»
شارما، رئیس کمیته مراجع امور خارجی، دفاع و تجارت مجلس سنای استرالیا است و پیشتر سفیر این کشور در اسرائیل بود.
فاطمه پیمان در مصاحبه با پرستیوی، شبکه انگلیسیزبان صداوسیمای جمهوری اسلامی، گفته بود که حکومت ایران به زنان اجازه شرکت در نیروی کار را میدهد و آنها در ایران در فرایند «دموکراتیک» مشارکت دارند.
سخنان او با انتقادهای گسترده فعالان زن و منتقدان جمهوری اسلامی مواجه شد.
پس از آن، فاطمه پیمان گفت که از پیشینه و وابستگیهای سیاسی «پرس تیوی»، شبکه انگلیسیزبان صداوسیمای جمهوری اسلامی، اطلاع نداشته است.
او با اشاره به اینکه جامعه ایرانی «یکدست و همگون نیست» و «تجربیات افراد با یکدیگر متفاوت است» گفت: «من میپذیرم که اظهاراتم در مصاحبه با پرس تیوی بازتابدهنده واقعیتهای زنانی که خشونت، بیرحمی و نقض شدید حقوق بشر را تجربه کردهاند، نبود. هرگز قصد من کوچک شمردن یا کماهمیت جلوه دادن درد آنها نبوده است.»
بهدنبال انتشار سخنان پیمان، کایلی مور گیلبرت، زندانی سابق بریتانیایی-استرالیایی در ایران، به حرفهای او واکنش نشان داد و حرفهای خانم پیمان درباره وضعیت زنان ایرانی را «چرندیات» توصیف کرد.
فاطمه پیمان در سال ۱۴۰۱ از حزب کارگر به عنوان سناتور وارد پارلمان آسترالیا شد. حزب کارگرد بعدا عضویت خانم پیمان را به دلیل حمایت او از کشور مستقل فلسطین تعلیق کرد.