سخنگوی طالبان: سراج‌الدین حقانی پس از درمان به کابل بازگشته و در حال استراحت است

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در مصاحبه با آریانانیوز گفته است که سراج‌الدین حقانی پس از درمان به کابل باز گشته و در استراحت به سر می‌برد. حقانی بیش از یک ماه پیش ابتدا به امارات متحده و بعد به عربستان سعودی رفت. او پس از مناسک حج به کابل باز نگشت.

طالبان دوم دلو اعلام کرد که سراج‌الدین حقانی همراه با عبدالحق وثیق، رئیس استخبارات این گروه به امارات متحده عربی رفته است.

سازمان ملل تایید کرد که سراج‌الدین حقانی برای انجام مراسم حج عمره به عربستان سعودی رفته است. کمیته تحریم‌های شورای امنیت گفت که منع سفر آقای حقانی را برای ده روز برداشته است و او می‌تواند تا سوم فبروری به عربستان سفر کند.

اما سفر به طول انجامید و غیبت او به گمانه زنی‌ها درباره اختلافات در بین طالبان بیشتر دامن زد. ذبیح‌الله مجاهد، ۱۶ دلو گفت که حقانی پس از سفر خارجی به افغانستان بازگشته است اما منابع در ۲۹ دلو به افغانستان اینترنشنال گفتند که سراج‌الدین حقانی بیش از یک ماه در خارج از افغانستان بوده است.

برخی منابع ۱۳ حوت گفتند که حقانی از دبی به خوست رفته است و از بازگشت به کابل خودداری کرده است. برخی دیگر هم گفتند که او همچنان در دبی است و اصلا به افغانستان بازنگشته است.

پس از سفر حقانی به دبی و عربستان هیچ تصویر تازه‌ای از او منتشر نشده است.

پیشتر دو منبع معتبر از میان طالبان گفتند که حقانی از اقدامات ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، ناراضی است و با تصمیمات یک‌جانبه و خودسرانه او مخالفت دارد. برخی منابع می‌گویند که وزیر داخله طالبان از محدودیت‌های اعمال‌شده بر زنان و دختران ناراضی است.

درباره بازگشت سراج‌الدین حقانی از سفر گزارش‌های ضد و نقیض وجود دارد.