ترامپ دانشگاه‌های حامی «اعتراضات غیرقانونی» را به قطع بودجه و اخراج دانشجویان تهدید کرد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا اعلام کرد که تمام بودجه فدرال برای دانشگاه‌هایی که اجازه برگزاری «اعتراضات غیرقانونی» را بدهند، قطع خواهد شد، دانشجویان خارجی به کشورهای خود بازگردانده و دانشجویان امریکایی از تحصیل محروم خواهند شد.

ترامپ سه‌شنبه ۱۴ حوت در شبکه اجتماعی خود، تروث سوشال، نوشت: «تحریک‌کنندگان و دانشجویان خارجی بازداشت یا به کشورهای مبداء بازگردانده خواهند شد و دانشجویان امریکایی که در این اعتراضات مشارکت داشته باشند، به‌طور دایم اخراج یا بسته به جرم مرتکب‌شده، بازداشت خواهند شد.»

ترامپ همچنین اعلام کرد که استفاده از ماسک در اعتراضات ممنوع است.

رئیس‌جمهوری امریکا بارها تهدید کرده که نظام آموزشی امریکا را به‌طور اساسی، از جمله با قطع بودجه کامل وزارت آموزش و بازگرداندن کنترول کامل برنامه‌های درسی به ایالت‌ها، دگرگون خواهد کرد.

اظهارات او پس از آن مطرح شد که سال گذشته دانشگاه‌های امریکا صحنه اعتراضات دانشجویی علیه جنگ اسرائیل در غزه بودند. در برخی از این تظاهرات، معترضان حامی حماس به یهودی‌ستیزی متهم شدند و از جمله از جمهوری اسلامی به‌عنوان حامی و سازمان‌دهنده برخی از اعتراضات در دانشگاه‌های امریکا یاد شد.

ترامپ و جناح جمهوری‌خواه در جریان جنگ غزه کاملا از اسرائیل حمایت کردند و اغلب تجمعات اعتراضی و در حمایت از غزه از سوی دانشجویان را به یهودستیزی متهم کرده اند.

دولت امریکا روز دوشنبه اعلام کرد که در حال بررسی لغو بیش از ۵۰ میلیون دالر قرارداد با دانشگاه کلمبیا در نیویارک است. این تصمیم در واکنش به اتهام ناکامی این دانشگاه در حفاظت از دانشجویان یهودی اتخاذ شد.

پیشتر و در پی در پی امضای فرمان اجرایی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا مبنی بر اخراج خارجی‌هایی که اقدام به نفرت‌پراکنی می‌کنند و از یهودستیزی حمایت می‌کنند، خبرگزاری رویترز به نقل از سخنگوی گروه بتار در امریکا گزارش داد که روند اخراج برخی دانشجویان از مریکا آغاز شده است.

دونالد ترامپ در ماه جنوری فرمانی اجرایی را امضا کرد که خارجی‌هایی را که از نفرت‌پراکنی و یهودستیزی حمایت می‌کردند، به ویژه دانشجویان خارجی که در تظاهرات حامیان فلسطینی‌ها در دانشگاه‌ها شرکت داشتند، هدف قرار می‌دهد.

خبرگزاری رویترز نوشت که تعدادی از سازمان‌ها و گروه‌های فعال منتظر چنین تصمیمی بودند تا به ویژه به یهودستیزی در دانشگاه‌ها پایان دهند.

الیزابت رند، بنیانگذار گروه «مادران علیه یهودستیزی در دانشگاه‌ها» در هفتم فوریه، در فیس‌بوک نوشت: «اگر دانشجویان با ویزا اینجا هستند و بچه‌های ما را مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند، قطعا باید اخراج شوند.»

همچنین گروه بتار که از سوی یک سازمان یهودی مدافع حقوق مدنی به عنوان گروهی افراطی شناخته می‌شود، اعلام کرد که اسامی دانشجویان و اساتید خارجی را برای اخراج در اختیار دولت ترامپ قرار داده است.

رویترز نوشت که بتار شواهدی مبنی بر وجود چنین فهرستی ارائه نکرد، اما دانیل لوی، سخنگوی این سازمان، درباره اخراج‌های وعده داده شده گفت: «خوشحالیم که این روند اکنون آغاز شده است.»

فرمان اجرایی اخیر ترامپ هنوز تاثیری همچون تاثیر دستور اجرایی ممنوعیت سفر به امریکا برای اتباع هفت کشور که در اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ صادر شد، نداشته است.

در آن زمان اتباع این کشورها با اکثریت مسلمان از ورود به ایالات متحده منع شدند و قبل از اینکه دادگاه فدرال چنین تصمیمی را خلاف قانون اساسی تشخیص دهد، باعث هرج و مرج در فرودگاه‌ها شد.

با این حال، رویترز نوشت که وکلای حقوق مدنی گفتند که دستورات اخیر ممکن است حقوق آزادی بیان را در قانون اساسی نقض کند.

همچنین گروه‌های امریکایی عرب‌تبار اعلام کرده‌اند که آماده به چالش کشیدن این سیاست در دادگاه هستند.

گروه‌های اصلی مدافع یهودیان امریکایی مانند کمیته یهودیان امریکا از دستورات ترامپ استقبال کردند، اما از درخواست‌ها برای کمک به دولت در شناسایی هویت دانشجویان خارجی مدافع فلسطین خودداری کردند.

از زمان بازگشت ترامپ به قدرت، وزارت دادگستری ایالات متحده برنامه‌هایی را برای تشکیل یک کارگروه برای مبارزه با یهودستیزی در مدارس و دانشگاه‌ها اعلام کرد و وزارت آموزش گفت که در حال تحقیق در مورد پنج دانشگاه به اتهام آزار و اذیت یهودی‌ستیزانه است.

کمیته امریکایی-عربی ضد تبعیض اعلام کرد که از زمان روی کار آمدن ترامپ ویزای تعدادی از دانشجویان فلسطینی لغو شده است.

این گروه حقوق مدنی اسکرین شات‌هایی از پیام ایمیل خود به وزارت خارجه امریکا در مورد دانشجویی از غزه که ویزای او در ماه جاری لغو شد و تصویری از سند لغو شده را ارائه کرد.