روسیه برای جبران کمبود نیروی کار به دنبال جذب مهاجران از کشورهای آسیایی است

با رسیدن نرخ بیکاری به ۲.۳ درصد در روسیه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه کمبود نیروی کار را یک معضل برای اقتصاد این کشور دانست. وزیر اقتصاد روسیه روز سه‌شنبه اعلام کرد که این کشور برای جبران کمبود نیروی کار، در پی جذب کارگر مهاجر از کشورهای آسیایی از جمله میانمار است.

در حال حاضر شهروندان جمهوری‌های شوروی سابق، بیشترین نیروی کار مهاجر در روسیه را تشکیل می‌دهند.

خبرگزاری اینترفاکس به نقل از ماکسیم رشتنیکوف، وزیر اقتصاد روسیه، گزارش داد: «ما نباید فقط به کشورهایی که به جذب مهاجر از آن‌ها عادت کرده‌ایم، محدود شویم.»

او افزود: «باید به کشورهای کاملا جدیدی نگاه کنیم، زیرا در جهان کشورهایی هستند که به‌طور فعال و آگاهانه نیروی کار خود را به خارج صادر می‌کنند. ما باید برای این موضوع آماده باشیم.»

رشتنیکوف اعلام کرد که روسیه در حال مذاکره با میانمار است، کشوری که حدود ۶ میلیون نفر از جمعیت ۵۵ میلیونی آن در خارج از کشور کار می‌کنند.
رشتنیکوف گفت: «ما کاملا درک می‌کنیم که بدون مقررات درست مهاجرتی، تامین نیروی کار برای اقتصاد کشور بسیار دشوار خواهد بود. باید این مسائل را به‌طور شفاف بررسی و درباره آن‌ها گفت‌وگو کنیم.»

در همین‌حال روز سه‌شنبه، پوتین در کرملین با مین آنگ هلینگ، رهبر نظامی و رئیس حکومت نظامی میانمار، دیدار کرد.

روسیه، همراه با چین، از حکومت نظامی میانمار حمایت می‌کند و هر دو کشور پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را که نقض حقوق بشر در میانمار را محکوم می‌کرد، وتو کردند.

استخدام گسترده نیروی کار داخلی در بخش صنایع دفاعی روسیه، بخش‌های غیرنظامی روسیه به کمبود کارگر دچار شده است. علاوه بر این، همزمان با اعزام ده‌ها هزار سرباز روسی به اوکراین در فبروری ۲۰۲۲، صدها هزار نفر دیگر نیز کشور را ترک کرده‌اند.

کارگران آسیای مرکزی از افزایش نفرت‌ نسبت به خود در روسیه نگران‌اند. این نگرانی پس از آن شدت گرفت که مهاجمان اسلام‌گرا از تاجیکستان در مارچ ۲۰۲۴ به یک سالن کنسرت در نزدیکی مسکو حمله کردند و ۱۴۵ نفر را کشتند.