امریکا سه هزار سرباز دیگر به مرز این کشور با مکسیکو اعزام میکند
در پی تصمیم دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا مبنی بر مقابله با مهاجرت غیرقانونی، وزارت دفاع این کشور دستور استقرار حدود ۳ هزار سرباز دیگر در مرز ایالات متحده با مکسیکو را داد. در حال حاضر، حدود ۹۲۰۰ سرباز امریکایی در مرز امریکا با مکسیکو حضور دارند.
از میان ۳ هزار سرباز اعزامی، ۲۴۰۰ سرباز از تیپ جنگی مجهز با وسایل نقلیه زرهی «استرایکر» و ۵۵۰ سرباز دیگر از واحد هوانوردی به این عملیات اعزام خواهند شد.
وسایل نقلیه استرایکر که معمولا برای حمل ۱۱ سرباز و مجهز به سلاحهایی مانند تفنگ یا پرتابکننده نارنجک هستند، قبلا در جنگهایی مانند عراق و افغانستان استفاده شدهاند.
به تازگی، برخی از این وسایل به نیروهای اوکراینی نیز داده شده است. در حال حاضر، مشخص نیست که این وسایل در زمان اعزام به مرز آیا به سلاح مجهز خواهند شد یا خیر.
پیش از این وزارت دفاع امریکا یکهزار و ۶۰۰ تفنگدار دریایی را به مرز فرستاد تا با مأموران گمرک و حفاظت از مرز کمک کنند.
پنتاگون در بیانیهای گفته که این نیروها به منظور «تقویت و گسترش عملیاتهای امنیتی مرزی و حفاظت از سرزمین ایالات متحده» به مرز جنوبی اعزام خواهند شد.
این سربازان در هفتههای آینده به مرز خواهند رسید و به گفته پنتاگون هدف از این عملیات تأکید بر «تلاشهای وزارت دفاع برای همکاری با وزارت امنیت داخلی امریکا به منظور تأمین امنیت مرز جنوبی و حفظ حاکمیت، تمامیت سرزمینی و امنیت ایالات متحده تحت رهبری رئیسجمهور ترامپ» است.
پس از اعلام این خبر، پیت هیگست، وزیر دفاع امریکا در یک پست در اکس نوشت که حکومت «در مورد کنترول کامل مرز جنوبی به شدت جدی است.»
این اعزام بخشی از یک مأموریت نظامی وسیع است که حکومت ترامپ برای جلوگیری از عبور مهاجران غیرقانونی و قاچاقچیان مواد مخدر از مرز ایالات متحده آغاز کرده است.
چندین هزار سرباز امریکایی هماکنون در مرز جنوبی مستقر هستند که بیشتر به گمرک و مأموران حفاظت مرزی کمک میکنند تا مهاجران غیرقانونی را شناسایی و دستگیر کنند.
در دوران ریاستجمهوری ترامپ، استفاده از نیروهای نظامی برای نمایش قدرت در داخل ایالات متحده، چه برای جلوگیری از مهاجرت و چه برای مقابله با اعتراضات مدنی، مورد توجه قرار گرفته است.
در دوران نخست ریاستجمهوری او، بهطور همزمان تا ۸ هزار سرباز به مرز اعزام شدند، اما مأموریت آنها عمدتاً محدود به کشیدن سیمهای خاردار و فراهم آوردن پشتیبانیهای لجستیکی برای گمرک و مرز بود.
مقامات در حالی این عملیات را اعلام کردهاند که آمار عبور از مرز در دوران ریاستجمهوری بایدن افزایش یافته بود، اما این آمار در سال گذشته کاهش یافته است.
از دهه ۱۹۹۰، نیروهای نظامی امریکا تقریبا به طور مداوم به مرز فرستاده شدهاند تا به مقابله با مهاجرت، قاچاق مواد مخدر و جرمهای فراملی کمک کنند.