هشدار سازمان بهداشت جهانی: اقدامات امریکا روند ریشهکنی فلج اطفال را به تاخیر میاندازد
یک مقام ارشد سازمان بهداشت جهانی هشدار داده است که کاهش شدید بودجهای ایالات متحده میتواند تلاشهای جهانی برای ریشهکنی فلج اطفال را به تأخیر بیندازد. این سازمان، در حال حاضر با کسری بودجه ۲.۴ میلیارد دالری تا سال ۲۰۲۹ مواجه است.
خروج برنامهریزیشده ایالات متحده از سازمان بهداشت جهانی و توقف همکاری با مراکز کنترول و پیشگیری از بیماریها، بر تلاشها در این عرصه تأثیر گذاشته است.
سازمان بهداشت جهانی با گروههایی مانند یونیسف و بنیاد گیتس همکاری میکند تا فلج اطفال را ریشهکن کند.
هفته گذشته، کمک مالی یونیسف برای فلج اطفال به دلیل کاهش ۹۰ درصدی کمکهای آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده در سراسر جهان قطع شد.
حمید جعفری، مدیر برنامه ریشهکنی فلج اطفال در منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که این برنامه در مجموع ۱۳۳ میلیون دالر از بودجهای را که قرار بود امسال از سوی ایالات متحده تأمین شود، دریافت نکرده است.
وی توضیح داد دو کشوری که همچنان شاهد شیوع نوع خطرناک ویروس فلج اطفال هستند، افغانستان و پاکستاناند، اما اطمینان داد که کمپینهای واکسیناسیون در افغانستان و پاکستان حفظ خواهند شد.
پیشتر ابتکار جهانی ریشهکنی فلج اطفال از نگرانی وزارتخانههای بهداشت از کشورهای سراسر جهان نسبت به افزایش بیماری فلج کودکان در افغانستان و پاکستان خبر داد.
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، در سال ۲۰۲۴، افغانستان ۲۵ مورد و پاکستان بیش از ۷۰ مورد ابتلا به فلج کودکان را ثبت کردهاند.
با اینحال جعفری درباره کمبود بودجه هشدار داد و گفت: «اگر این کمبود بودجه ادامه پیدا کند، ممکن است فرآیند ریشهکنی این بیماری به تعویق بیفتد و در نتیجه، تعداد بیشتری از کودکان در معرض خطر فلج شدن قرار بگیرند.»
او همچنین تأکید کرد که هرچه ریشهکنی فلج اطفال بیشتر طول بکشد، هزینههای مقابله با آن نیز افزایش خواهد یافت، زیرا شیوع ویروس نیاز به تلاشهای بیشتر و گستردهتری برای کنترل و پیشگیری دارد.
جعفری گفت که شرکا در حال یافتن راههایی برای مقابله با کمبود بودجه هستند، اما این راهها عمدتا بر میزان پرسنل تأثیر خواهد گذاشت. او امیدوار است که ایالات متحده به تأمین مالی مبارزه با فلج اطفال ادامه دهد. او افزود: «ما در حال بررسی منابع دیگر برای تأمین مالی هستیم تا هم پرسنل و هم فعالیتهای اولویتدار را حفظ کنیم.»
هرچند عربستان سعودی هفته گذشته ۵۰۰ میلیون دالر برای ریشهکنی فلج اطفال اهدا کرد، اما سخنگوی بنیاد گیتس تأکید کرد که هیچ نهادی نمیتواند شکاف ایجاد شده توسط ایالات متحده را پر کند.