وزیر دفاع امریکا دستور تعلیق عملیات سایبری علیه روسیه را صادر کرده است

پیت هگست، وزیر دفاع دولت ترامپ، دستور داد عملیات سایبری تهاجمی و اطلاعاتی امریکا علیه روسیه تعلیق شود. مقام‌های دفاعی تاکید کرده‌اند که توقف عملیات سایبری در جریان مذاکرات امری غیرمعمول نیست، اما ممکن است کرملین از این وضعیت سوءاستفاده کند.

گزارش ارزیابی تهدیدات اطلاعات ملی امریکا در سال ۲۰۲۴ نشان داده که روسیه همچنان یک تهدید سایبری پایدار برای زیرساخت‌های حیاتی جهانی محسوب می‌شود و از عملیات سایبری به‌عنوان اهرم سیاست خارجی استفاده می‌کند.

وبسایت آکسیوس گزارش داده این دستور که ماه گذشته صادر و از سوی منابع مختلف گزارش شده، جدیدترین نمونه از تغییرات سیاست خارجی کاخ سفید است که به سود کرملین تمام می‌شود و نگرانی‌هایی را در میان متحدان آمریکا، حامیان اوکراین و منتقدان دولت ترامپ برانگیخته است.

براساس گزارش‌ها، این تعلیق تا زمانی ادامه خواهد داشت که مذاکرات برای پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین در جریان باشد.

کارشناسان به واشنگتن‌پست گفته‌اند که توقف عملیات سایبری در حین مذاکرات سطح بالا غیر معمول نیست، اما هشدار داده‌اند که کرملین ممکن است از این وقفه به نفع خود استفاده کند.

یک مقام ارشد دفاعی امریکا که نامش گفته نشد، به آکسیوس گفت: «به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی عملیاتی، درباره اطلاعات سایبری، برنامه‌ها یا عملیات اظهار نظر نمی‌کنیم. هیچ اولویتی برای هگست، وزیر دفاع، بالاتر از ایمنی نیروهای نظامی در تمامی حوزه‌ها، از جمله فضای سایبری، نیست.»

همچنان تهدیدی جدی

بر اساس ارزیابی تهدیدات امنیت ملی امریکا در سال ۲۰۲۴، قدرت سایبری روسیه همچنان تهدیدی جدی برای زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و جهان محسوب می‌شود. این گزارش تاکید می‌کند که مسکو از حملات سایبری به‌عنوان «ابزاری برای سیاست خارجی» جهت تاثیرگذاری بر تصمیمات سایر کشورها استفاده می‌کند.

حتی با وجود تمرکز روسیه بر جنگ در اوکراین، این کشور همچنان قادر است تهدیدی پایدار در حوزه سایبری در سطح جهانی ایجاد کند.

در اواخر سال ۲۰۲۱، ایالات متحده کارشناسان سایبری خود را چند ماه پیش از تهاجم روسیه به اوکراین اعزام کرد. مقامات امریکایی این عملیات را موثر ارزیابی کردند و آن را عاملی در کاهش تاثیر حملات سایبری روسیه دانستند.پاول ناکاسونه، ژنرال بازنشسته که در آن زمان رئیس فرماندهی سایبری ایالات متحده و آژانس امنیت ملی امریکا بود، در سال ۲۰۲۲ گفت: «حضور اهمیت دارد.»

ادعاهای مربوط به تلاش روسیه برای مداخله در انتخابات امریکا و ایجاد شکاف داخلی از طریق کمپین‌های نفوذ مخرب و فعالیت‌های سایبری غیرقانونی، منجر به اعمال تحریم‌ها و پیگیری‌های قضایی شده است.

اما آیا این تعلیق سایبری بخشی از مذاکرات کاخ سفید با مسکو بوده است؟ مایک والتز، مشاور امنیت ملی ترامپ، به شبکه سی‌ان‌ان گفت این موضوع در مذاکرات بین دولت ترامپ و روسیه مطرح نشده است.

با این حال، او افزود: «برای پایان دادن به این جنگ، ابزارهای مختلفی از جمله تشویق‌ها و تهدیدها به کار گرفته خواهند شد.»