اوزبیکستان کاهش قیمت برق صادراتی به افغانستان را تکذیب کرد

شرکت ملی شبکه برق اوزبیکستان اعلام کرد که تعرفه‌های برق صادراتی به افغانستان بدون تغییر باقی مانده است. این شرکت ادعاها درباره کاهش تعرفه برق به دنبال سفر عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس الوزرای طالبان به اوزبیکستان را تکذیب کرده است.

واکنش شرکت برق اوزبیکستان را روز گذشته یک رسانه اوزبیکستانی گزارش داده است.

این در حالی است که برخی منابع وابسته به طالبان ادعا کرده بودند که در پی سفر عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس‌الوزرای طالبان به تاشکند، اوزبیکستان تعرفه‌های برق را کاهش داده است.

هفته گذشته، اوزبیکستان میزبان هیئتی از طالبان به ریاست ملا برادر بود. در این دیدار، دو طرف در مورد گسترش همکاری‌ها در زمینه تجارت، انرژی و حمل‌ونقل گفت‌وگو کردند.

پس از این دیدار، ملا برادر اعلام کرد که تعرفه برق کاهش می‌یابد و همچنین مدعی شد که در نتیجه مذاکرات، توافقی برای افزایش حجم برق صادراتی به افغانستان در فصل تابستان حاصل شده است.

کشورهای اوزبیکستان و تاجیکستان برق مصرفی افغانستان را تامین می‌کنند. اما برق صادراتی این کشورها نیز نتوانسته مشکل بی‌برقی در کابل و برخی شهرهای دیگر را حل کند.

با تشدید تنش‌ها و بسته شدن پی‌درپی مرز تورخم، طالبان به کشورهای آسیای مرکزی، از جمله اوزبیکستان، روی آورده است. به همین دلیل، هیئت‌های اقتصادی طالبان به‌طور مداوم از تاشکند و دیگر شهرهای مرزی اوزبیکستان بازدید می‌کنند.

روز شنبه، وزارت صنعت و تجارت طالبان اعلام کرد که اوزبیکستان چندین پروژه اقتصادی به ارزش ۲۰۰ میلیون دالر در ولایت‌های بلخ، سمنگان و قندوز اجرا می‌کند. از جمله این پروژه‌ها می‌توان به ایجاد مجتمع تجاری-اقتصادی در شهرک حیرتان و توسعه صنعت داروسازی اشاره کرد.