امریکا از کشته شدن فرمانده ارشد یکی از شاخه‌های القاعده در سوریه خبر داد

ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، اعلام کرد محمد یوسف زای، فرمانده ارشد گروه حراس‌الدین، یکی از شاخه‌های القاعده، در حمله هوایی هدفمند نیروهای امریکا در سوریه کشته شده است.

ستاد فرماندهی مرکزی امریکا گفت این عملیات «بخشی از تعهد مستمر سنتکام» جهت «مختل کردن و کاهش تلاش‌های تروریست‌ها برای برنامه‌ریزی، سازماندهی و انجام حملات علیه غیرنظامیان و پرسنل نظامی ایالات متحده، متحدان و شرکای امریکا در سراسر منطقه و فراتر از آن» بود.

ستاد فرماندهی مرکزی امریکا ۱۱ حوت در اکس نوشت این حمله هوایی پنجم حوت انجام شد.

حراس‌الدین یک گروه اسلام‌گرای سلفی وابسته به القاعده در شمال غرب سوریه است که سال ۲۰۱۸ اعلام موجودیت کرد.

القاعده از سوی امریکا به‌عنوان گروهی تروریستی شناخته می‌شود.

مایکل اریک کوریلا، فرمانده سنتکام، با اشاره به کشته شدن فرمانده ارشد گروه حراس‌الدین در سوریه گفت: «ما به تعقیب بی‌امان این تروریست‌ها برای دفاع از میهن خود و نیروهای ایالات متحده و شرکا در منطقه ادامه خواهیم داد.»

این نخستین بار نیست که امریکا از کشته شدن رهبران القاعده در سوریه خبر می‌دهد.

سنتکام ماه سنبله اعلام کرد نیروهای ایالات‌متحده در عملیاتی در سوریه ابوعبدالرحمن المکی، یکی از رهبران ارشد القاعده، را از پا درآوردند.

ملکی عضو شورای گروه حراس‌الدین بود و فعالیت‌های تروریستی القاعده در سوریه تحت نظر او انجام می‌شد.

پنتاگون اواخر ماه قوس نیز اعلام کرد از پیش از سقوط حکومت بشار اسد، دو هزار نیروی امریکایی در سوریه مستقر هستند.

این رقم به‌مراتب بالاتر از آمار ۹۰۰ نیرویی است که پیش‌تر به‌طور رسمی اعلام شده بود.

به گفته پنتاگون، نیروهای جدید اعزام‌شده به سوریه حضوری موقت دارند و با هدف حمایت از عملیات‌های جاری در چارچوب مقابله با داعش به این کشور اعزام شده‌اند.

با این حال، شبکه خبری ان‌بی‌سی ۱۷ دلو به نقل از دو مقام امریکایی گزارش داد وزارت دفاع ایالات متحده در حال تدوین طرحی برای خروج تمامی نیروهای این کشور از سوریه است.