تکواندوکار زن افغان: هند با حمایت از تیم کریکت افغانستان نباید به عادیسازی طالبان کمک کند
مرضیه حمیدی، تکواندوکار افغان با اشاره به آموزش تیم کریکت افغانستان از سوی هند در گذشته، گفت که هند مسئولیت ویژه در قبال ورزش زنان افغانستان دارد. او به روزنامه «هندو» گفت که تیم کریکت در حال «عادیسازی» طالبان است و هند نباید از آن حمایت کند.
مرضیه حمیدی قبلا به دلیل درخواست برای تحریم تیم افغانستان مشروط به اجازه بازی برای تیم کریکت زنان، «تهدید به مرگ» شده است.
حمیدی که در سال ۲۰۲۱ پس از به قدرت رسیدن طالبان از افغانستان فرار کرد، میگوید شورای بینالمللی کریکت باید قانون خود را محض به کشورهای که دارای تیمهای کریکت مردان و زنان هستند، اجرا کند.
او همچنین میگوید که تیمهایی که توسط طالبان حمایت میشود باید تحریم شوند، همانطور که زمانی تیمهای آفریقای جنوبی تحریم شدند، زیرا به گفته او، رژیم طالبان آپارتاید جنسیتی را اعمال میکند و زنان و دختران را از تحصیل، ورزش و تمامی فعالیتهای خارج از خانه منع کرده است.
این تکواندوکار افغان گفت: «وقتی علیه تیم کریکت افغانستان صحبت کردم، ابتدا طرفداران آن در رسانههای اجتماعی به من حمله کردند.»
او توضیح داد که ظرف چند روز، بیش از ۵۰۰۰ تماس تلفنی و پیامهای تهدید به مرگ و تجاوز دریافت کرد.
حمیدی گفت: «تمام چیزی که گفتم این بود که طالبان به رسمیت شناخته نشدهاست و تیم نباید با شرکت در ورزشهای بینالمللی آنها را عادیسازی کند.»
با اینحال حشمتالله شهیدی، کاپیتان تیم کریکت افغانستان گفت که از حق تیم زنان برای بازی حمایت میکند، اما این موضوع خارج از کنترول آنها است.
او به روزنامه هندو گفت: «ما ورزشکار هستیم. ما فقط آنچه را که در زمین میتوانیم انجام دهیم، کنترول میکنیم و نمیتوانیم نگران آنچه بیرون از زمین اتفاق میافتد، باشیم.»
چندین هیئت کریکت پیشنهاد دادهاند که شورای ملی کریکت، تیم ملی زنان افغانستان را به رسمیت بشناسد.
با این حال، جی شاه، رئیس شورای بینالمللی کریکت این درخواستها را رد کرد. او در بیانیههایی به رویترز و بیبیسی گفت که شورا در حال بررسی راههایی برای حمایت از آنها در چارچوب حقوقی و قانونی شورا بوده و به تعامل با هیئت کریکت افغانستان در این زمینه ادامه خواهد داد.
این تصمیم برای مرضیه حمیدی که اکنون برای المپیک لسآنجلس ۲۰۲۸ تمرین میکند اما به دلیل تهدیدهای ناشی از درخواست تحریمش نگران آینده است، ناامیدکننده بود.
او گفت که هند مسئولیت ویژهای در قبال عدالت برای زنان در ورزش افغانستان دارد، زیرا از سال ۲۰۰۱ در آموزش تیم افغانستان نقش داشته، هیئت کریکت افغانستان را برای کسب به رسمیت شناختن حمایت کرده است.
او به روزنامه هندو گفت: «این فوقالعاده بود که هند به ساخت تیم افغانستان، کمک کرد. اما حمایت از آن امروز بهایی دارد، آنها [کریکتبازان افغان] در حال عادیسازی یک گروه تروریستی هستند.»
او تصریح کرد که «مشکل افغانستان فقط آپارتاید جنسیتی نیست؛ بلکه رفتار طالبان با تمام مردم افغانستان یک مشکل است.»