واکنش طالبان به شورای حقوق بشر: اگر در کابل آمارگیری شود، حضور زنان بیشتر از مردان است

وزارت امر به‌معروف طالبان انتقادها در شورای حقوق‌بشر سازمان ملل در مورد نقض گسترده حقوق‌بشر، به‌ویژه حقوق زنان را بی‌اساس و تلاش برای تضعیف این گروه خواند. این وزارت گفت که حقوق شرعی زنان را تامین کرده و مانعی سر راه گشت‌وگذار آنها در شهرها نیست.

پنجاه و هشتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل با محوریت افغانستان روز جمعه، ۱۰ حوت، در ژینو برگزار شد و نمایندگان کشورها نسبت به وخامت وضعیت حقوق‌بشری به‌ویژه حقوق زنان در حاکمیت طالبان ابراز نگرانی کردند.
نمایندگان شماری کشورها نیز در این نشست از درخواست حکم بازداشت رهبر و رئیس دادگاه عالی طالبان توسط دادگاه کیفری بین‌المللی حمایت کردند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل برای افغانستان با ارائه گزارش جامع از وضعیت حقوق‌بشری در افغانستان، از کشورها خواست تا آپارتاید جنسیتی را به‌عنوان جنایت علیه بشریت به رسمیت بشناسند.
هرچند گزارش‌های مستند و واقعیت عینی زندگی زنان در افغانستان، نقض سیستماتیک حقوق زنان در حاکمیت طالبان را تایید می‌کند، اما این گروه بارها این گزارش‌ها را رد کرده و «بی‌اساس» خوانده است.
سیف‌الاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر به‌معروف طالبان روز یکشنبه در یک نشست خبری، گزارش‌های شورای حقوق‌بشر سازمان ملل مبنی بر نقض حقوق زنان در افغانستان را رد کرد و گفت زن از آزادی عمل تحت چارچوب شریعت برخوردار اند.
خیبر با اشاره به گزارش‌های مبنی بر ممنوعیت رفت‌وآمد زنان در داخل شهر، مدعی شد که «اگر در کابل آمارگیری شود، حضور زنان بیشتر از مردان است.»
سخنگوی وزارت امر به‌معروف بار دیگر تصریح کرد که وجود محرم در سفر زنان بیشتر از «هشت کیلومتر» یک «امر شرعی» و «الزامی» است.
این مقام طالبان مدعی شد که در ماه دلو به ۳۰ قضیه حقوقی مرتبط به زنان که شامل حق میراث، جلوگیری از نکاح اجباری، خشونت خانوادگی و حبس خانگی رسیدگی شده است.
ادعای طالبان مبنی بر تامین حقوق زنان در افغانستان در تضاد با عملکرد این گروه قرار دارد. از بدو استیلای این گروه، آموزش فراتر از صنف ششم، اشتغال و فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی زنان به‌طور رسمی ممنوع شده است.
طالبان با رد درخواست‌های مکرر جهان مبنی بر لغو این ممنوعیت‌ها، این محدودیت‌ها را همسو با «ارزش‌های و فرهنگ افغانی» دانسته است.