دانش‌آموزان دختر و پسر فلسطینی به مکتب‌های خود بازگشتند

پس از حدود یک و نیم سال جنگ در غزه و تعطیلی مکاتب، دانش‌آموزان و معلمان فلسطینی بار دیگر به صنف‌های درس بازگشتند. شماری از مکاتب در غزه که بر اثر جنگ آسیب دیده‌اند، اکنون در میانه آتش‌بس میان اسرائیل و حماس بازگشایی شده‌اند.

سازمان ملل روز پنج‌شنبه ۹ حوت اعلام کرد که از آغاز سال تحصیلی جدید در غزه در روز یکشنبه ۵ حوت بیش از ۱۰۰ هزار دانش‌آموز در سراسر نوار غزه در مکتب‌ها ثبت‌نام کرده‌اند.
استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل، گفت که تاکنون «۱۶۵ مکتب دولتی در غزه بازگشایی شده‌اند» و برای نخستین‌بار در ۱۶ ماه گذشته، اکثر دانش‌آموزان امکان حضور در صنف‌های درس را پیدا کرده‌اند.

سیف نشبت، یکی از دانش‌آموزان، با ابراز خوشحالی از بازگشت به مکتب، گفت که با وجود اینکه امکانات محدود است و محیط مناسبی برای آموزش وجود ندارد، اما آنها مصمم‌ هستند که روند آموزشی را ادامه دهند.

او در گفت‌وگو با اسکای نیوز عربی تأکید کرد که ماه‌های گذشته برای او و بسیاری از هم‌صنفی‌هایش دشوار بوده و نگرانی از دست دادن آینده‌شان را در پی داشته است. او افزود: «تصمیم به ازسرگیری آموزش در غزه، امید را به ما بازگرداند.»

سیف نشبت تصریح کرد که تلاش می‌کند تا عقب‌ماندگی ۱۵ ماه گذشته را جبران کرده و تحصیلات خود را بدون تأخیر ادامه دهد.

مجموع خسارات وارده به بخش آموزش غزه از دو میلیارد دالر فراتر تخمین زده می‌شود. این در حالی است که مقام‌های فلسطینی گزارش داده‌اند که ۸۵ درصد مکتب‌های غزه بر اثر حملات هوایی اسرائیل از کار افتاده‌اند.

وزارت معارف فلسطین اعلام کرده که دانش‌آموزان در ساختمان‌هایی که هنوز پابرجا مانده‌اند، یا در مراکز آموزشی جایگزینی که در سراسر این منطقه جنگ‌زده ایجاد شده‌اند، به آموزش ادامه خواهند داد.

مقامات فلسطین تخمین زده‌اند که از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، بیش از ۱۲ هزار دانش‌آموز و ۸۰۰ معلم کشته شده‌اند و بیش از هزار نهاد آموزشی تخریب شده است.

وزارت معارف از سازمان‌های حقوق بشری خواسته است که بر اسرائیل فشار آورند تا زمینه دسترسی به مواد ضروری آموزشی فراهم شود.
در طول جنگ در غزه بارها گزارش‌هایی از هدف قرار دادن مدارس، پناهگاه‌های غیرنظامی و بیمارستان‌ها توسط ارتش اسرائیل منتشر شد. این حملات واکنش‌های گسترده بین‌المللی را به دنبال داشته است.