هشتمین روز بسته‌شدن تورخم؛ پاکستان، طالبان را به ساخت پایگاه در خاک این کشور متهم کرد

شفقت علی خان، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، اعلام کرد که گذرگاه تورخم به‌دلیل تلاش طالبان برای ساخت پاسگاهی در خاک پاکستان بسته شده است. آقای خان این اقدام طالبان را خلاف پروتکل‌های موجود دانست و تأکید کرد که دولت پاکستان خواستار حل این مسئله از طریق گفت‌وگو است.

شفقت علی خان، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، روز جمعه، دهم حوت، در یک نشست خبری در اسلام‌آباد درباره بسته ماندن گذرگاه تورخم گفت که پاکستان نگرانی‌های خود را با مقامات طالبان مطرح کرده و از آن‌ها خواسته است این مسئله از طریق گفت‌وگو و مذاکره حل شود.

دولت پاکستان اعلام کرده که به نهادهای مختلف این کشور وظیفه سپرده است تا به‌صورت مشترک و هماهنگ مرزها را مدیریت کنند «تا اطمینان حاصل شود که هیچ اقدام یک‌جانبه‌ای از سوی کشورهایی که می‌توانند امنیت منطقه را به خطر بیندازند، انجام نشود».

دولت پاکستان تأکید دارد که ایجاد یک پاسگاه مرزی مستلزم گفت‌وگو و توافق میان دو کشور است. شفقت علی خان گفت: «ما به مقامات طالبان گفته‌ایم که این موضوع از طریق گفت‌وگوهای مناسب قابل حل است.»

با این حال، گذرگاه تورخم از جمعه گذشته تاکنون، برای هشتمین روز متوالی بسته مانده است. این گذرگاه از سوی مقامات پاکستانی مسدود شده است.

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده‌اند که تاکنون چندین دور گفت‌وگو میان مقامات مرزی طالبان و پاکستان برای بازگشایی این مرز بی‌نتیجه پایان یافته است.

عبدالجبار حکمت، کمیسار طالبان در تورخم، دو روز پس از بسته شدن این گذرگاه گفته بود: «پاکستان شب جمعه در واکنش به ساخت‌وسازها در سمت افغان، دروازه تورخم را بست.» این مقام طالبان در آن زمان افزود: «ما از پاکستانی‌ها خواسته‌ایم که دلیل بستن دروازه را توضیح دهند و مسیر را باز کنند، اما آن‌ها تاکنون به این درخواست توجهی نکرده‌اند.»

مقامات پاکستانی اعلام کرده‌اند که بسته ماندن این گذرگاه تاکنون حدود ۱۲ میلیون دالر به بازرگانان زیان وارد کرده است.

طبق گزارش‌ها، بسته ماندن مرز مشکلات حمل‌ونقل را افزایش داده و تاجران و مسافران زیادی را سرگردان کرده است.

گذرگاه تورخم یک مسیر مهم تجاری محسوب می‌شود. بر اساس گزارش‌ها، روزانه بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ موتر باربری از آن عبور می‌کند و حدود چهار تا پنج هزار مسافر از این مسیر رفت‌وآمد دارند. این گذرگاه، پس از افزایش تنش‌های مرزی میان طالبان و پاکستان، پیش‌تر نیز بارها بسته شده است. گفته می‌شود که ادامه بسته ماندن این گذرگاه زیان‌های سنگینی را بر دوش تاجران و مسافران گذاشته است.