اسکایپ بعد از ۲۱ سال بازنشسته میشود؛ مایکروسافت میگوید از این پس از اپ تیمز استفاده کنید
شرکت مایکروسافت روز جمعه، دهم حوت اعلام کرد که اپلیکیشن اسکایپ (سرویس تماس و پیامرسانی ۲۱ ساله) خود را به تاریخ ۵ می غیرفعال خواهد کرد. این شرکت از کاربران اسکایپ خواسته است تا به اپلیکیشن رایگان تیمز (Teams) مهاجرت کنند.
در اعلامیه مایکروسافت گفته شده است که غیرفعال کردن اسکایپ به این شرکت کمک میکند تا با سادهسازی خدمات ارتباطی خود، بر اپلیکیشن «تیمز» تمرکز کند.
اسکایپ که در سال ۲۰۰۳ تأسیس شد، با ارائه تماسهای صوتی و تصویری رایگان، در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی صنعت تلفن ثابت را به چالش کشید و به یک نام شناختهشده جهانی تبدیل شد، بهطوری که در دوران اوج خود صدها میلیون کاربر داشت.
با این حال، در سالهای اخیر، اسکایپ در رقابت با سرویسهای سادهتر و قابلاعتمادتری مانند «زوم» و «اسلک» عقب ماند و جایگاه خود را از دست داد.
یکی از دلایل این افول، ناسازگاری فناوری اسکایپ با عصر گوشیهای هوشمند عنوان شده است.
با شیوع کرونا، نیاز به تماسهای آنلاین بیشتر شد، اما مایکروسافت بهجای اسکایپ، روی تیمز سرمایهگذاری کرد و با ادغام آن در برنامههای آفیس، کاربران شرکتی که زمانی از اسکایپ استفاده میکردند، را جذب کرد.
مایکروسافت اعلام کرده که برای راحتی کاربران، آنها میتوانند با همان اطلاعات کاربری خود، رایگان به تیمز وارد شوند و چتها و مخاطبانشان هم بهطور خودکار منتقل خواهد شد.
با این تصمیم، اسکایپ هم به جمع پروژههای شکستخورده مایکروسافت مثل اینترنت اکسپلورر و ویندوز فون پیوست.
مایکروسافت از ارائه آمار جدیدی درباره تعداد کاربران اسکایپ خودداری کرد اما اعلام کرد که هیچ تعدیل نیرویی در نتیجه این تغییر انجام نخواهد شد.
این شرکت همچنین تأیید کرد که پلتفرم «تیمز» در حال حاضر حدود ۳۲۰ میلیون کاربر فعال ماهانه دارد.
هنگامی که مایکروسافت در سال ۲۰۱۱ با پرداخت ۸.۵ میلیارد دالر و پس از شکست دادن گوگل و فیسبوک در مزایده، اسکایپ را خرید که در آن زمان بزرگترین معامله این شرکت محسوب میشد، این سرویس حدود ۱۵۰ میلیون کاربر ماهانه داشت.
اما تا سال ۲۰۲۰، این رقم به حدود ۲۳ میلیون کاهش یافت، با وجود آنکه در دوران همهگیری کرونا یک رشد موقتی را تجربه کرد.
مایکروسافت اعلام کرد: «اسکایپ نقش مهمی در ارتباطات مدرن داشته است و خوشحالیم که در این مسیر بودهایم.»
جف تیپر، رئیس بخش اپلیکیشنهای مایکروسافت، گفته است:
«ما در این سالها از اسکایپ چیزهای زیادی یاد گرفتیم و در تیمز به کار بردیم. حالا وقتش رسیده که با تمرکز روی تیمز، کار را برای مشتریان سادهتر کنیم و سریعتر نوآوری داشته باشیم.»