یک مظنون داعش در ارتباط به حمله مرگبار با چاقو در آلمان متهم شد
دادستان ارشد آلمان روز پنجشنبه یک شهروند سوریه را در ارتباط به حمله مرگبار با چاقو در یک جشنواره در شهر سولینگن در سال گذشته، متهم کرد. این مظنون، به قتل، اقدام به قتل و عضویت به گروه داعش متهم شده است.
عیسی آل، ح. متهم سوری، در ۲۴ آگست سال گذشته در پی حمله با چاقو در یک جشنواره در غرب آلمان، سه نفر را کشته و ده نفر را زخمی کرد.
عیسی اَل ح. شهروند سوریه است و در آلمان درخواست پناهندگی داده بود. قرار بود سال گذشته به بلغارستان دیپورت شود اما مدتی ناپدید شد و این اتفاق نیفتاد.
دادستانها پیشتر اعلام کرده بودند که مهاجم ایدئولوژی رادیکال گروه افراطی داعش را پذیرفته و بر اساس همین باورها، قربانیاناش را مکررا چاقو زده است.
داعش بعدا مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت، اما مدرکی ارائه نکرد.
این گروه پیشتر در سایت خبری خود اعلام کرده بود که مهاجم مسیحیان را هدف قرار داده و این حمله را «برای انتقام از مسلمانان در فلسطین و سراسر جهان» انجام داده است.
دادستان فدرال روز دوشنبه این اتهامات را مطرح و روز پنجشنبه در بیانیهای خبری اعلام کرد.
طبق گفته دادستان فدرال، عیسی اَل، متهم، ظاهرا سوگند وفاداری به داعش یاد کرده و در ویدئویی که برای یکی از اعضای این گروه ارسال کرده، برنامه خود را اعلام کرده و سپس دقایقی بعد به جشنواره رفته است.
او شرکتکنندگان در جشنواره را «کافران» و نمایندگان جامعه غربی میدانست و میخواست از آنها به خاطر اقدامات نظامی دولتهای غربی انتقام بگیرد.
طبق بیانیه دادستان، رابط او در داعش قول داده بود که این گروه مسئولیت حمله را بر عهده خواهد گرفت و از آن در تبلیغات خود استفاده خواهد کرد.
حمله سولینگن باعث شد که حکومت اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، محدودیتهای جدیدی را بر حمل سلاحهای سرد وضع کند و اقداماتی را برای تسهیل روند اخراج مهاجران اعلام کند.
چند روز بعد، حکومت آلمان برای اولین بار از زمان بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، گروهی از پناهجویان افغانها را به کشورشان بازگرداند که در راستای تعهدی بود که در ماه جون داده شده بود.
مسئله مهاجرت یکی از موضوعات اصلی مبارزات انتخاباتی در انتخابات سراسری آلمان بود که اخیرا برگزار شد. این رویداد تحت شعاع پس از پنج حمله مرگبار طی نه ماه گذشته قرار گرفت که از جمله در سولینگن رخ داد و مهاجران در آنها دخیل بودند.
داعش حدود یک دهه پیش در بخشهای بزرگی از عراق و سوریه «خلافت» خود را اعلام کرد اما اکنون دیگر هیچ سرزمینی را تحت کنترول ندارد و بسیاری از رهبران برجسته خود را از دست داده است.
این گروه اما همچنان به جذب نیرو و پذیرش مسئولیت حملات مرگبار در سراسر جهان ادامه میدهد، از جمله عملیاتهای مرگباری در ایران و روسیه اوایل امسال که دهها کشته برجای گذاشت.