سازمان بین‌المللی مهاجرت: حدود ۹ میلیون افغان تحت تاثیر خطرات شدید اقلیمی قرار دارند

سازمان بین‌المللی مهاجرت گفت که در سه سال اخیر، بلایای طبیعی همچون سیل و خشکسالی به اصلی‌ترین عامل آوارگی داخلی در افغانستان تبدیل شده‌اند. این سازمان همچنین اعلام کرده که در ۱۲ ماه گذشته، حدود ۹ میلیون افغان تحت تاثیر خطرات اقلیمی قرار گرفتند.

سازمان بین‌المللی مهاجرت روز پنجشنبه یافته‌های تازه‌اش را درباره تاثیر تغییرات اقلیمی بر بحران انسانی و آوارگی داخلی منتشر کرد. در این گزارش گفته شده که بیش از ۵۰۰ هزار نفر بر اثر سیل، خشکسالی و دیگر بلایای طبیعی آواره شده‌اند.
میهیونگ پارک، رئیس دفتر سازمان بین‌المللی مهاجرت در افغانستان گفت: «به‌رغم سهم اندک افغانستان در تولید گازهای گلخانه‌ای در سطح جهان، این کشور در میان ده کشوری است که بیشترین تاثیر را از تغییرات اقلیمی پذیرفته است.»
یافته‌های این سازمان نشان می‌دهد که حدود ۳ میلیون نفر بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۴ جابه‌جا شده‌اند. تنها در سال ۲۰۲۴، بیش از ۹۸۰ هزار نفر به‌دلیل بلایای اقلیمی و طبیعی جابه‌جایی را تجربه کرده‌اند.
در همین بازه زمانی، روستاها تقریباً ۴۰۰ هزار مورد خسارت یا از دست دادن پناهگاه و دارایی‌ها و نزدیک به ۱۴ هزار مورد جراحت یا جان‌باختگی بر اثر بلایای طبیعی را گزارش کرده‌اند.
بر مبنای گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت، بیش از ۱۱ میلیون نفر در افغانستان در معرض خطر شدید از بلایای اقلیمی قرار دارند و آسیب‌پذیرترین مناطق ولایت‌های غور، خوست و جوزجان است.
در این گزارش تصریح شده که حدود ۹۲ درصد از روستاها دسترسی محدودی به خدمات اضطراری دارند و ۴۶ درصد نیز دسترسی محدود به مراقبت‌های بهداشتی دارند.
سازمان بین‌المللی مهاجرت هشدار داده که حدود ۹۶ درصد از روستاهای افغانستان فاقد منابع لازم برای اقدامات حیاتی مانند سیستم‌های هشدار سریع و جستجو و نجات هستند.