بیش از پنج هزار لاری تجاری پس از روزها در انتظار بازگشایی مرز تورخم اند
مسدود ماندن گذرگاه تورخم پس از شش روز، تجارت دوجانبه را مختل و خسارات مالی هنگفتی برای تاجران وارد کرده است. اسوشیتدپرس به نقل از مقام های رسمی گزارش داد که بیش از ۵ هزار لاری حامل کالا بهشمول میوه و سبزیجات در انتظار بازگشایی این گذرگاه تجاری اند.
گذرگاه مرزی تورخم هفته گذشته بهدلیل اختلاف میان طالبان و پاکستان درباره ساخت یک پست مرزی توسط طالبان بسته شد.
ضیاالحق سرحدی، مدیر اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان از دو کشور خواست که اختلاف خود را حل کنند تا تجارت دو جانبه و تردد مردم از سر گرفته شود.
نجیب الله، راننده لاری به اسوشیتدپرس گفت که مجبور شده است در موتر خود بخوابد. او گفت: «از پاکستان و افغانستان میخواهیم که به ما رحم کنند، ما بدون هیچ دلیلی در وضعیت دشواری بهسر میبریم.»
مصطفی خان، راننده پاکستانی گفت که او امیدوار بود پس از تحویل دادن محموله سمنت در شهر جلالآباد افغانستان به خانهاش در شهر پشاور بازگردد، اما «از جمعه اینجا گیر کردهام و هیچ نمیدانم که چه مدت باید با این مشکل روبهرو خواهد بود.»
فرهاد نصرت، یک شهروند افغان گفت که او به همراه مادر و فرزندانش در حال بازگشت به خانه بوده و بسته شدن گذرگاه مرزی آنها را مجبور کرده است که شبها و روزها را در فضای باز بگذرانند. او از مقامات پاکستانی خواست که مرز را باز کنند.
مسئولان گفتند که صدها پاکستانی نیز در طرف دیگر مرز گرفتار شدهاند.
پیشتر شبکه جیونیوز پاکستان به نقل از مقامهای گمرک این کشور در تورخم، خسارات مالی ناشی از مسدود ماندن این گذرگاه را حدود ۱۲ میلیون دالر گزارش کرده است.
عبدالجبار حکمت، یک مقام مرزی طالبان گفت: «هر وقت مقامات پاکستانی در سمت خود ساخت و سازی انجام میدهند، ما هیچ حرفی نمیزنیم، اما هر وقت ما کاری انجام میدهیم، مرز را میبندند.»
عبدالسلام جواد، سخنگوی وزارت تجارت طالبان گفت که این گذرگاه مرزی به طور یکجانبه توسط پاکستان بسته شده و مقامات این گروه در تلاش برای حل این مشکل هستند.
وی افزود که بسته شدن مرز همچنین صدور کالا تر افغانستان را که کشورب محصور در خشکی است، تحت تاثیر قرار داده است.
اسوشیتدپرس گزارش داد که افراد گرفتار در هر دو طرف مرز شامل زنان، کودکان و بیماران افغان اند، همچنین، کسانی که در حال بازگشت به خانه بودند یا قصد داشتند برای درمان بیماری به پاکستان سفر کنند.