حکومت امریکا می‌گوید تمام قراردادهای کمک‌ خارجی خود را لغو کرده است

حکومت ترامپ روز چهارشنبه اعلام کرد که نمی‌تواند ضرب‌الاجل یک قاضی فدرال را برای برای آزاد کردن وجوه مسدود شده به پیمانکاران کمک‌های خارجی و دریافت کنندگان کمک‌های مالی رعایت کند. حکومت ترامپ گفت تمام قراردادهای این پیمانکاران را فسخ کرده است.

عدول از مهلتی که نیمه شب چهارشنبه به پایان می‌رسد، ممکن است سرپیچی آشکار از دستور دادگاه تلقی شود.

ضرب‌الاجلی که قاضی فدرال تعیین کرده است ساعت ۱۱:۵۹ شب چهارشنبه به وقت امریکا است.

مقام‌های حکومت ترامپ خواستار بازنگری امیر علی، قاضی دادگاه استیناف واشنگتن دی‌سی شده‌اند. این مقام‌ها از دادگاه استیناف خواستند تا دستور این قاضی محلی به حالت تعلیق درآورد.

قاضی علی در پاسخ به شکایات پیمانکاران کمک‌های خارجی و دریافت کنندگان کمک‌های بلاعوض که برخی از آنها گفته‌اند در صورت عدم پرداخت باید ظرف چند روز تعطیل شوند، دستور تعلیق فرمان ترامپ را صادر کرد.

البته دستور تعلیق موقت فرمان ترامپ با این زمینه صادر شد تا در دوره رسیدگی به شکایات، از زیان‌های جبران‌ناپذیر به دریافت کنندگان کمک‌ها جلوگیری شده باشد.

تا کنون هم قاضی علی و هم یک قاضی رود آیلند که بر یک پرونده جداگانه در مورد توقف گسترده‌تر پرداخت مالی نظارت می‌کند، حکومت ترامپ را به‌دلیل عدم پیروی از دستورات شان مورد انتقاد قرار داده‌اند. اما مقام‌های حکومت ترامپ گفتند که با حسن نیت سعی در تفسیر و پیروی از دستورات داشته‌اند.

با این حال، اگر دستور منع قاضی علی پابرجا بماند و حکومت قبل از نیمه شب پرداخت‌ها را انجام ندهد، ممکن است نوعی سرپیچی آشکار از دستور دادگاه تلقی شود.

از سوی دیگر، به نشان پایبندی به دستور قاضی علی، حکومت اعلام کرد که پرداختی‌های درخواست شده ممکن است چندین هفته وقت بگیرد.

این تاخیرها تا حدی زیادی به این دلیل است که حکومت جدید تلاش دارد تا پرداخت‌ها قانونی و مطابق با اهداف تعریف شده آن باشد. با این حال، قاضی علی قبلا گفته بود که این نمی‌تواند دلیلی برای تاخیر در پرداخت‌ها باشد. به گفته مقام‌ها، مجموع پرداختی که در فرمان علی آمده بالغ بر دو میلیارد دالر می‌شود.

ترامپ در نخستین روز ورودش به کاخ سفید دستور تعلیق ۹۰ روزه تمامی کمک‌های خارجی را صادر کرد. این دستور باعث توقف عملیات اداره توسعه بین‌المللی امریکا در سراسر جهان شد و در همان روند ارائه خدمات حیاتی از قبیل غذا، کمک‌های دارویی و بشردوستانه را در سراسر جهان مختل کرد.

کسانی که از دستور ترامپ شکایت کرده‌اند گفتند که اقدام ترامپ مبنی بر تعطیلی اداره توسعه بین‌المللی امریکا ناقض قانون فدرال و قانون اساسی امریکا است که در سال ۱۹۹۸ از سوی کانگرس به عنوان یک اداره مستقل تاسیس شد.