عضو کانگرس امریکا: بیشتر کمک‌های خارجی به افغانستان به‌دست طالبان و القاعده می‌رسد

تیم بورچیت، عضو مجلس نمایندگان با انتقاد از ارسال بسته‌های چهل میلیون‌ دالری به گونه هفت‌وار به افغانستان، می‌گوید بیشتر اوقات کمک‌های خارجی در اختیار طالبان و القاعده قرار می‌گیرد. آقای بورچیت برای تصویب لایحه «عدم دسترسی تروریست‌ها به مالیه مردم امریکا» تلاش می‌کند.

این عضو کمیته نظارت و امور خارجی مجلس نمایندگان روز سه‌شنبه در یک نشست خبری در واشنگتن گفت چهل میلیون دالر از پول مالیات مردم امریکا توسط جت‌های اختصاصی به‌دست طالبان می‌رسد.

این نماینده ایالت تنسی گفت که بسته‌های چهل میلیون دالری امریکا برای تبادله با ارز افغانی، به طالبان حراج (فروخته) می‌شود و سپس طالبان این پول را به سازمان‌های غیردولتی (NGO) می‌دهند که باید مالیات بر این پول پرداخت کنند.

او گفت: «هر بار که سازمان‌های غیردولتی پول را خرج می‌کنند، طالبان سهمی از آن می‌برند. زمانی که پول برای تبدیل به ارز افغانی مبادله می‌شود، طالبان سهمی از آن می‌برند. طالبان همچنین تعیین می‌کنند که چه کسی می‌تواند کمک‌های خارجی دریافت کند. بیشتر اوقات این افراد یا طالبان‌اند یا القاعده.»

این عضو کانگرس همچنین طالبان را «دشمن قسم‌خورده» خواند که به گفته او از مسیحیان و یهودیان متنفرند و با زنان «مانند حیوان برخورد می‌کنند.»

لایحه «عدم دسترسی تروریست‌ها به مالیه مردم امریکا» در پنجم سرطان سال جاری با تلاش تیم بورچیت، نماینده ایالت تنسی از سوی مجلس نمایندگان امریکا تصویب شد. این لایحه روز دوشنبه این هفته، ششم حوت از سوی سناتور تیم‌ شی‌هی، یک کهنه‌سرباز جنگ افغانستان به مجلس سنای امریکا ارائه شد.

در صورت تصویب این لایحه در مجلس سنا، رئیس‌جمهور ترامپ هم احتمالا آنرا توشیح خواهد کرد. براساس این لایحه، حکومت امریکا ملزم می‌شود که جلو دسترسی طالبان به کمک‌های امدادی امریکا را بگیرد.

این لایحه وزارت خارجه امریکا را ملزم می‌کند تا گزارش دهد که علاوه بر امریکا، کدام کشورها از سال ۲۰۲۱ به افغانستان تحت حاکمیت طالبان کمک کرده‌اند.

همچنین، این لایحه از وزارت خارجه امریکا می‌خواهد کشورهای دیگر ترغیب کند که پول کمک‌های شان به دست طالبان نرسد.

امریکا در بیش از سه سال گذشته بیش از سه میلیارد دالر به به افغانستان تحت کنترول طالبان ارسال کرده است.

اما، منتقدان از جمله در میان جمهوری‌خواهان باور دارند که بخشی از این کمک‌ها به جیب طالبان می‌رود که از نظر آنها یک گروه تروریستی ضدامریکایی است.

دفتر سربازرس کمک‌های امریکا به افغانستان(سیگار) در اوایل ماه جوزا اعلام کرد که موسسات همکار ایالات متحده بیش از ۱۰ میلیون دالر به طالبان مالیات داده‌اند.‌