برخی ورزشکاران زن افغان از تصمیم بریتانیا برای عدم تحریم تیم کریکت افغانستان حمایت کردند

فیروزه امیری، بازیکن تیم ملی کریکت زنان افغانستان، در مصاحبه‌ای با اسکای نیوز گفت که تحریم مسابقه جام قهرمانی بین بریتانیا و افغانستان «هیچ تاثیری بر وضعیت زنان افغان» ندارد. او خواستار به‌رسمیت شناسی تیم کریکت زنان از سوی شورای جهانی کریکت شد.

تیم ملی مردان کریکت بریتانیا روز چهارشنبه در یک بازی حساس از مسابقات جام قهرمانی شورای جهانی کریکت، به مصاف افغانستان خواهد رفت.

بیشتر تیم کریکت زنان افغانستان که پس از استیلای طالبان در آگست ۲۰۲۱ به استرالیا پناهنده شدند، می‌گویند که در این سه سال از سوی شورای جهانی کریکت نادیده گرفته شده‌اند و درخواست‌های مکررشان برای حمایت بی‌پاسخ مانده است.

هرچند براساس قوانین شورای جهانی کریکت، کشورهایی که تیم ملی زنان ندارند، نمی‌توانند در مسابقات بین‌المللی مردان شرکت کنند، اما تیم مردان افغانستان همچنان مجاز به رقابت بوده و هیچ‌گونه محدودیتی برای آنان در نظر گرفته نشده است.

با این‌حال فیروزه امیری، بازیکن تیم ملی کریکت زنان افغانستان، تاکید کرد که تحریم مسابقه توسط تیم بریتانیا راه‌حل مناسبی نیست.

او به بخش ورزشی اسکای نیوز گفت: «اینکه جهان می‌خواهد از ما و زنان افغان حمایت کند، اتفاق خوبی است، اما شخصا فکر می‌کنم تحریم هیچ تاثیری نخواهد داشت.»

فیروزه درباره آینده تیم ملی زنان افغانستان افزود: «وقت آن رسیده که شورای جهانی کریکت اقدام کند و ما را به‌عنوان تیم ملی به رسمیت بشناسد و اجازه دهد در سطح جهانی رقابت کنیم. یا دست‌کم ما را به‌عنوان یک تیم پناهنده به رسمیت بشناسد تا بتوانیم همچنان نماینده افغانستان باشیم.»
پیش از سقوط دولت پیشین افغانستان، بورد کریکت کشور متعهد شده بود که برنامه‌ای برای رشد بخش کریکت زنان ایجاد کند و ۲۵ بازیکن را برای تیم ملی انتخاب کرده بود، اما این اقدام در اواسط ۲۰۲۱ متوقف شد.

جاناتان تروت، سرمربی تیم ملی کریکت مردان افغانستان، اذعان کرد که بازیکنانش می‌دانند «اوضاع در کشورشان درست نیست» و از محدودیت‌های شدید طالبان علیه زنان آگاه‌ اند.

او پیش از مسابقه حساس جام قهرمانی در برابر بریتانیا در لاهور، به بی‌بی‌سی گفت: «بازیکنان ما تفاوت بین درست و غلط را می‌دانند. برای آنان موقعیت پیچیده‌ای است. من تمام تلاشم را می‌کنم تا شرایط شان را درک کنم.»

حشمت‌الله شهیدی، کاپیتان تیم ملی کریکت افغانستان، در کنفرانس خبری پیش از مسابقه گفت: «همه دوست دارند که زنان افغان هم بتوانند کریکت بازی کنند.»
اما، او درباره تحریم مسابقه با افغانستان توسط بریتانیا، اظهار داشت: «ما ورزشکاریم و فقط می‌توانیم روی آنچه در زمین کریکت اتفاق می‌افتد، تمرکز کنیم. سیاست در کنترول ما نیست.»

بیش از ۱۶۰ سیاستمدار بریتانیایی با امضای نامه‌ای از تیم ملی کریکت بریتانیا خواستند که در اعتراض به طالبان، از بازی مقابل افغانستان انصراف دهد.

در همین حال، کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، خواستار اجرای قوانین شورای جهانی کریکت شد، اما لیزا نندی، وزیر فرهنگ بریتانیا، تاکید کرد که مسابقه باید برگزار شود تا تیم بریتانیا متضرر نشود، هرچند پیشنهاد کرد که مقامات بریتانیایی در این رقابت شرکت نکنند.

با این حال، بورد کریکت بریتانیا تایید کرد که تیم این کشور در مسابقه حضور خواهد داشت. ریچارد گولد، مدیر اجرایی تیم مذکور، به اسکای نیوز گفت: «تحریم مسابقه اقدامی بی‌نتیجه خواهد بود. طالبان اهمیتی نمی‌دهند. نیمی از طالبان اصلا نمی‌خواهند کریکت در افغانستان بازی شود، بنابراین چنین اقدامی به نفع مردم افغانستان نخواهد بود.»