بسته ماندن تورخم برای چهارمین روز؛ گفت‌وگوی مقام‌های طالبان و پاکستان بی‌نتیجه پایان یافت

گذرگاه مرزی تورخم برای چهارمین روز متوالی مسدود مانده است. منابع از تورخم به افغانستان اینترنشنال تائيد کردند که گفت‌وگوها میان مقام‌های مرزی طالبان و پاکستان برای بازگشایی این گذرگاه مهم روز دوشنبه، ۶ حوت بی‌‌نتیجه پایان یافته است.

به گفته منابع، روز گذشته مقام‌های ارشد دو طرف به شمول امیر نواز، فرمانده نیروهای مرزی شمال پاکستان و عاصم عزیز کیانی، فرمانده ارتش پاکستان در خیبر و عزیزالله مصطفی، مقام طالبان و عبدالجبار حکمت، کمیسار این گروه در تورخم، در نقطه مرزی گفت‌وگو کردند.

در همین حال، اتاق مشترک صنایع و تجارت افغانستان-پاکستان روز دوشنبه با نشر اعلامیه‌ای گفته است که در پی بسته ماندن گذرگاه تورخم هزاران مسافر و حدود پنج هزار کامیون باربری در دو سوی مرز گیر مانده‌اند.

ضیا الحق سرحدی، معاون این اتاق گفته است که بسیاری از کامیون‌ها کالاهای فاسدشدنی از جمله گوشت، مرغ، سبزیجات و میوه‌های تازه حمل می‌کنند که در صورت باز نشدن فوری مرز، این کالاها خراب می‌شوند.

مسئولان اتاق مشترک صنعت و تجارت افغانستان-پاکستان از پاکستان و طالبان خواسته‌اند به این معضل رسیدگی کنند.

نصب تابلو راهنما از سوی پاکستان دلیل اصلی تنش است

پاکستان اواخر جمعه‌شب گذشته گذرگاه مرزی تورخم را بسته گرد.

روزنامه پاکستانی بزنس ریکاردر به نقل از یک مقام پاکستانی در تورخم نوشت که تنش‌ها میان دو طرف پس از نصب تابلوی راهنما در نقطه مرزی موسوم به «دروازه پاکستان» توسط نیروهای مرزی پاکستان آغاز شده است.

به گزارش این روزنامه، نیروهای مرزی طالبان در واکنش به نصب تابلوی راهنما از سوی پاکستان، دست به ایجاد یک پاسگاه امنیتی می‌زنند که منجر به درگیری میان دو طرف و مسدود شدن گذرگاه مرزی تورخم می‌شود.

گذرگاه مرزی تورخم مهمترین گذرگاه مرزی میان افغانستان و پاکستان است که بیشتر کالاهای تجارتی میان دو کشور از این مرز تردد می‌کند.

پس از روی کار آمدن طالبان در افغانستان، بارها این مرز در پی درگیری میان نیروهای مرزی طالبان و پاکستان بسته شده است. در پی مسدود شدن این مرز، بازرگانان دو کشور به ویژه بازرگانان افغان که میوه‌های تازه و سبزی به پاکستان صادر می‌کنند، ضرر هنگفتی را متقبل می‌شوند.