دیوید لوین: نجات افغانستان پیش از آنکه طالبان به آن آسیب بیشتری وارد کند، ضروری است
دیوید لوین، پژوهشگر ارشد در کینگز کالج لندن در نشست امنیتی هرات در مادرید گفت پیش از آنکه طالبان آسیب بیشتری به افغانستان بزند باید این کشور نجات پیدا کند. او اقدام به زور و نافرمانیهای مدنی را از جمله راههای نجات افغانستان برشمرد.
دیوید لوین که در سالهای پایانی حکومت اشرف غنی از مشاوران او بود، در جریان نشست امنیتی هرات با اشاره به برنامه رقص و موسیقی در این نشست گفت: «دیدن این رقص و موسیقی به ما میگوید که چه چیزهایی را افغانستان و مردم این کشور از دست دادهاند.»
او گفت مهم است پیش از این که طالبان آسیب بیشتری به افغانستان بزند وار کند ود نسل جوان از مردان این کشور را مطابق با آموزههای خود تربیت کند، افغانستان به گذشته اش برگردد. او خطاب به حضار گفت: «شما میدانید که زنان و دختران از آموزش محروم هستند و اما متوجه باشیم که مردان جوان در افغانستان چه فرا میگیرند.»
این پژوهشگر ارشد در کینگز کالج لندن در ادامه صحبتهای خود گفت که برای بازگرداندن افغانستان به گذشتهاش سه راه وجود دارد:
اولین گام از دید او، تشویق و ترغیب طالبان به گفتوگو با مخالفان یا خلع این گروه از قدرت از طریق زور، یا راههای دیگری از جمله نافرمانیهای مدنی و اقدامات دیگر در افغانستان است.
دیوید لوین افزود که گام دوم میتواند نوع پروسه انتقالی باشد و گام سوم که به گفته او، همه میخواهند آن را را شاهد باشند، تشکیل حکومت همه شمول است که مطابق قانون حکومت کند و همه گروهها از جمله زنان و اقلیتهای قومی خود را در آن ببینند.
این خبرنگار سابق و چهره آشنا برای بسیاری در افغانستان با اشاره به محدودیت وضع شده برای آموزش زنان در افغانستان گفت که کمتر از ۲ درصد زنان در مناطق قبایلی بلوچستان باسوادند. او گفت که این مناطق نمیتواند الگوی افغانستان باشد.
مناطق قبایلی بلوچستان و خیبر پختونخوا از جمله مناطق ناآرام در پاکستان است که در سالهای گذشته شاهد حملات خشونتآمیز گروههای شورشی از جمله تحریک طالبان پاکستانی بودهاند. تحریک طالبان پاکستان که بر بخشهای از خیبر پختونخوا تسلط دارد، محدودیتهای شدیدی را در سالهای گذشته بر آموزش دختران وضع کرده و در موادی اقدام به حمله به دانش آموزان دختر کرده است. ملاله یوسفزی، فعال حق آموزش دختران و از برندگان جایزه صلح نوبل از قربانیان این حملات است.