یک سازمان از دادگاه لاهه خواست از بایدن بهدلیل «همدستی» در جنایات جنگی در غزه تحقیق کند
یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در ایالات متحده، از دادگاه بینالمللی کیفری خواست که از جو بایدن، رئیسجمهور پیشین امریکا و دو عضو کابینهاش به دلیل «همدستی و کمک» به «جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت» در غزه تحقیق کند.
سازمان «دموکراسی برای عرب اکنون» ماه گذشته این درخواست را به دادگاه لاهه ارائه کرده اما این موضوع روز دوشنبه علنی شد.
این سازمان از دادگاه بینالمللی کیفری خواست که از آنتونی بلینکن، وزیر خارجه پیشین امریکا و لوید آستین، وزیر دفاع پیشین ایالات متحده نیز به دلیل ««نقشهای دستیارانه در کمک و مشارکت، و همچنین مشارکت عمدی در جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت اسرائیل در غزه» تحقیق کند.
سال گذشته، دادگاه کیفری بینالمللی حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و یوآو گالانت وزیر دفاع پیشین، و همچنین محمد ضیف فرمانده نظامی حماس را به اتهام جنایات جنگی مربوط به جنگ غزه صادر کرد.
سازمان شاکی در دادگاه لاهه، ادعا کرده که مقامات پیشین امریکا با حمایت از اسرائیل، مواد اساسنامه رم، منشور بنیانگذار دادگاه بینالمللی کیفیری را نقض کردهاند.
سازمان «دموکراسی برای عرب اکنون» در یک گزارش ۱۷۲ صفحهای، تصمیمات عمدی و هدفمند مقامات امریکایی برای ارائه حمایت نظامی، سیاسی و عمومی برای تسهیل جنایات اسرائیل در غزه را توضیح داده است.
در این گزارش، به مواردی از جمله «انتقال حداقل ۱۷.۹ میلیارد دالر سلاح، اشتراکگذاری اطلاعات، کمک به هدفگیری، حمایت دیپلوماتیک، و تأیید رسمی جنایات اسرائیل، با وجود آگاهی از اینکه این حمایتها چگونه به شدت امکان ارتکاب این جنایات را فراهم میکنند»، پرداخته شده است.
در بخشی از این گزارش آمده است: «با ادامه حمایت سیاسی و نظامی بیقید و شرط از اسرائیل، در حالی که رئیسجمهور بایدن، وزیر بلینکن و وزیر آستین به طور کامل از جنایات خاص نتانیاهو، گالانت و زیردستانشان آگاه بودند، آنها عمداً به ارتکاب آن جنایات کمک کردهاند.»
این در حالی است که پیشتر دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا، با امضای یک فرمان اجرایی، تحریمهای اقتصادی و محدودیتهای سفر علیه مقامات دادگاه کیفری بینالمللی اعمال کرد. ترامپ این دادگاه را به «اقدامات نامشروع» علیه امریکا و اسرائیل متهم کرد.