لایحه قطع دسترسی طالبان به کمک‌های امریکا به مجلس سنا رفت

به دنبال تصویب لایحه «منع دسترسی تروریست ها به کمک های مردم امریکا» در مجلس نمایندگان، یک عضو سنای امریکا، از ارایه این لایحه به مجلس سنای این کشور خبر داد. تیم شی‌هی که سابقه جنگ در افغانستان را دارد، اعلام کرد که رهبری ارایه این طرح و تصویب آن را در مجلس سنا بر عهده دارد.

در صورت تصویب، لایحه تبدیل به قانون می‌شود و حکومت امریکا موظف خواهد شد جلو دسترسی طالبان به کمک‌های امدادی امریکا را بگیرد.

این کهنه‌سرباز امریکایی تاکید کرد که تروریست‌ها و دشمنان امریکا نباید از پول مالیات‌دهندگان این کشور بهره ببرند.

سناتور ایالت مونتانا گفت: «پس از سال‌ها مبارزه با تروریست‌ها در عراق و افغانستان، افتخار می‌کنم که رهبری تصویب قانون منع استفاده تروریست‌ها از دالرهای مالیات‌دهندگان را در سنای ایالات متحده بر عهده دارم.»

او افزود: «برای افرادی مانند من که در جنگ علیه این گروه‌ها دوستان خود را از دست داده‌ایم و سال‌ها در سراسر جهان علیه تروریست‌ها جنگیده‌ایم، درک این واقعیت که مالیات شهروندان امریکایی به جیب حماس، حزب‌الله، ایران و طالبان می‌رود، خشم‌آور است.»

شی‌هی که این لایحه را همراه با سناتور تامی تابرویل و سناتور بیل هگرتی در سنا مطرح کردند، گفت: «برای من بسیار مهم بود که این قانون را پیش ببرم، زیرا نمی‌توانیم اجازه دهیم پول مالیات‌دهندگان ما به سازمان‌های تروریستی منتقل شود، به‌ویژه در شرایطی که بدهی ملی ما به ۳۶ تریلیون دالر رسیده و همچنان در حال افزایش است.»

پیشتر، تیم بورچت در ماه جنوری سال جاری لایحه مشابهی را به مجلس نمایندگان امریکا ارایه کرده بود که هدف آن جلوگیری از ارسال پول به طالبان بود. این لایحه دولت امریکا را موظف می‌کند تا گزارشی درباره نحوه اجرای برنامه کمک‌های نقدی در افغانستان ارایه دهد و مشخص کند که چگونه واشنگتن از دسترسی طالبان به این کمک‌ها جلوگیری می‌کند.

نمایندگان کانگرس امریکا تلاش دارند تا این لایحه را تصویب کرده و برای امضای نهایی به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، ارسال کنند. این در حالی است که ترامپ پیشتر بسیاری از کمک‌های خارجی ایالات متحده، به‌ویژه در افغانستان، را متوقف کرده است.

در صورت تصویب این لایحه در سنا، وزارت امور خارجه امریکا موظف خواهد شد تا سیاستی برای مخالفت با هرگونه کمک خارجی به طالبان تدوین و اجرا کند.

همچنین، وزارت خارجه امریکا باید گزارشی تهیه کند که مشخص کند کدام کشورها از سال ۲۰۲۱ تاکنون به افغانستان تحت حاکمیت طالبان کمک کرده‌اند. این لایحه همچنین از دولت امریکا می‌خواهد تا سایر کشورها را ترغیب کند که کمک‌های شان به‌طور مستقیم به طالبان نرسد.