جبهه متحد افغانستان برای خلع سلاح طالبان اعلام همکاری کرد

جبهه متحد افغانستان، به رهبری جنرال سمیع سادات، از اظهارات رئیس‌جمهور امریکا درباره لزوم پس گرفتن جنگ‌افزارهای این کشور از طالبان استقبال کرد و اعلام داشت که برای خلع سلاح طالبان آماده همکاری است.

دونالد ترامپ روز شنبه، ۴ حوت اعلام کرد که طالبان باید تجهیزات و جنگ‌افزارهای برجامانده امریکایی را پس دهند. او در یک همایش بزرگ جمهوری‌خواهان گفت که از رژه نظامی طالبان با استفاده از این تجهیزات «عصبانی» شده است.

جبهه متحد افغانستان روز دوشنبه با انتشار بیانیه‌ای از این اظهارات ترامپ حمایت کرد و تاکید کرد که خلع سلاح طالبان گامی اساسی در راستای برقراری ثبات منطقه‌ای، بازگرداندن امنیت به افغانستان و از بین بردن شبکه‌های تروریستی بین المللی است که از این سلاح‌ها بهره می‌برند.

این جبهه هشدار داد که طالبان پس از بازگشت به قدرت، به مقادیر هنگفتی از سلاح‌ها و تجهیزات پیشرفته نظامی دست یافته‌ است و از آن‌ها برای سرکوب مخالفان، از جمله نظامیان سابق، تحت پوشش مقابله با نیروهای داعش استفاده می‌کند.

در این بیانیه آمده است که سلاح‌های تحت کنترول طالبان به سراسر منطقه قاچاق شده و گروه‌های تروریستی، از جمله القاعده، تحریک طالبان پاکستان و دیگر سازمان‌های تروریستی در آسیای مرکزی و جنوبی، از آن‌ها بهره‌ می‌برند.

دونالد ترامپ نیز گفته که طالبان این سلاح‌ها را می‌فروشند، اما طالبان این اظهارات را رد کرده و گفته که از این تسلیحات برای دفاع از کشور استفاده می‌کند.

جبهه متحد افغانستان مذاکره با طالبان را رد کرده و تاکید کرده است که تنها راه، خلع سلاح این گروه با استفاده از زور است. این جبهه ابراز داشت که طالبان باید با یک استراتژی قاطع و حساب‌شده مواجه شوند که توانایی آن‌ها را به‌عنوان یک نیروی افراطی مسلح از بین ببرد.

این جبهه خواستار حمایت از مخالفان طالبان شد و تصریح کرد که در پی حضور نظامیان امریکایی در افغانستان نیست، اما از ایالات متحده انتظار دارد که در مبارزه با تروریسم و آزادی افغانستان، از گروه‌های مخالف حمایت‌ سیاسی و فنی کند.

هنوز مشخص نیست که ترامپ چگونه سلاح‌ها و تجهیزات امریکایی متعلق به ارتش پیشین افغانستان را از طالبان می‌گیرد. طالبان هرگونه مذاکره در این زمینه را رد کرده و تجهیزات نیروهای امنیتی سابق را «غنیمت جنگی» می‌داند.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان اخیرا گفت که ایالات متحده نباید مسیر ۲۰ سال گذشته را دوباره طی کند. او گفت که امریکا در صورتی می‌تواند جنگ‌افزارها را برگرداند که آنها زنده نباشند.