پناهجویان اخراج شده از امریکا در اردوگاه دورافتاده‌ای در پاناما نگهداری می‌شوند

وکلای پناهجویان اخراج‌شده از امریکا به سی‌ان‌ان گفته‌اند که برخی از این پناهجویان به اردوگاه دورافتاده‌ای در حاشیه جنگلی در پاناما منتقل شده‌اند. پناهجویان می‌گویند در هتلی تحت تدابیر شدید امنیتی محبوس بوده و ارتباط محدودی با دنیای بیرون دارند.

تقریباً ۳۰۰ پناهجو از آسیا در این هتل نگهداری می‌شوند. وکلای برخی از پناهجویان اخراجی می‌گویند که «آنها منتظرند تا بدانند آیا به کشورهای خود بازگردانده می‌شوند یا به کشور دیگری که مایل به پذیرش آنها باشد، فرستاده خواهند شد. اما شرایطی که آنها با آن روبه‌رو بوده‌اند، نگران‌کننده است.» جنی سوتو فرناندز، وکیل حدود ۲۴ پناهجو از هند و ایران، گفت که این پناهجویان در انزوا، ترس و عدم اطمینان زندگی می‌کنند.

آرتمیس قاسم‌زاده، پناهجوی ایرانی که به دلیل ترس از آزار و اذیت به خاطر تغییر دین به مسیحیت از کشورش فرار کرده است، به سی‌ان‌ان گفت: «طبق قانون اسلامی، شما نمی‌توانید از اسلام به دینی دیگر تغییر دین بدهید.» وکیل قاسم‌زاده نگران است که اگر او به ایران بازگردد، جانش در خطر خواهد بود.

وزیر امنیت پاناما گفت که پناهجویان به دلایل «امنیتی» اجازه خروج از هتل را نداشتند. او گفت که پناهجویان در هتل به این دلیل نگه داشته شدند که مقامات نیاز داشتند «شناسایی کنند که این افراد چه کسانی هستند که به کشور ما وارد می‌شوند.» سوتو، یکی از وکلای پناهجویان، گفت: «آنها قربانیان خشونت و آزار و اذیت هستند.»

سوتو گفت که حداقل چهار بار تلاش کرده است تا با موکلان خود در هتل ملاقات کند و مدارک قانونی مورد نیاز مقامات را امضا کند، اما دید و بازدید آنان توسط مقامات محدود شده است. حکومت پاناما پیشتر تأیید کرد که از سه‌شنبه تا چهارشنبه، حدود ۹۷ پناهجو از هتل خارج شده و به یک کمپ دورافتاده در حاشیه جنگل داریان منتقل شدند.

مقامات پانامایی گفته‌اند که بیش از ۱۰۰ مهاجر درخواست کرده‌اند که به کشور خود بازگردانده نشوند. یکی دیگر از وکلای پناهجویان به سی‌ان‌ان گفت که موکلانش در «کمپ بسیار بدی» نگهداری می‌شوند و دسترسی محدودی به دارو و اینترنت دارند. او اضافه کرد که قصد دارد علیه پاناما و امریکا در دادگاه بین‌المللی حقوق بشر و دادگاه فدرال امریکا اقدام قانونی کند.

در همین حال، رئیس‌جمهور پاناما گفت که گروه دیگری از پناهجویان به کمپ منتقل خواهند شد زیرا «این جایی است که آنها می‌توانند راحت‌تر باشند.» او افزود که ۱۷۵ مهاجری که هنوز در هتل هستند، به‌طور داوطلبانه موافقت کرده‌اند که به کشورهای خود بازگردند. دست‌کم ۱۳ نفر قبلاً اخراج شده‌اند.

یکی از وکلای پناهجویان گفت که مقامات پانامایی به او اطمینان داده‌اند که اگر مهاجران نگرانی از انتقام داشته باشند، آنها را به ایران بازنخواهند گرداند. در عوض، مقامات گفته‌اند که با سفارت‌خانه‌های کشورهای دیگر صحبت خواهند کرد تا ببینند آیا می‌توانند آنها را بپذیرند یا نه.