یک انجمن می‌گوید به دلیل کاهش ارزش ریال کارگران افغان دیگر تمایلی به کار در ایران ندارند

افشین پورحاجت، دبیرکل انجمن انبوه‌سازان ایران می‌گوید در دو ماه گذشته بیش از پنجاه درصد ارزش ریال کاهش پیدا کرده در حالی‌که ارزش دالر افزایش یافته و پول افغانی ثبات داشته است. به گفته او، به دلیل کاهش ارزش ریال کارگر‌ان افغان می‌گویند برای آنها به صرفه نیست که در ایران کار کنند.

او روز شنبه چهارم حوت به پایگاه خبری انتخاب گفت که افزایش قیمت افغانی و دالر تأثیر خود را بر هزینه‌های زندگی کارگران افغان در ایران گذاشته است.

افشین پورحاجت گفته است که کارگران افغان حقوق خود را نسبت به دالر می‌سنجند و در یک مقایسه‌ تاریخی با سال‌های قبل، شرایط فعلی را به نفع خود نمی‌دانند.

پورحاجت درباره‌ میزان حقوق کارگران افغان گفت: «حقوق یک کارگر افغانستانی بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان در روز است، اما استاد کار‌ها به صورت روزانه مبالغ بیشتری می‌گیرند. کارگر ایرانی هم چنین حقوقی دارد.»

او افزوده است که ایران با کمبود نیروی کار مواجه است. این مقام ایرانی تصریح کرد: «در برخی از نقاط کشور با کمبود شدید نیروی کار مواجه هستیم. نیرو‌های افغانستانی اگر روی پروژه‌ها فعالیت نکنند، شرایط سخت‌تر می‌شود.»

دبیرکل انجمن انبوه سازان گفت «ما نیروی کار ایرانی، خیلی کم داریم. اگر نیروی کافی داشتیم ضرورتی نداشت که از نیروی کار افغانستانی استفاده کنیم. نیروی‌های افغانستانی بیمه ندارند و عمدتاً به صورت غیرقانونی مشغول فعالیت هستند.»

او می‌گوید کارگردان افغان هردرآمدی که در ایران دارند، از طریق صرافی‌ها به کشورشان ارسال می‌کنند. به گفته او، «در دو ماه گذشته که بیش از پنجاه درصد ارزش پولی ما کاهش پیدا کرده و پول افغانی ثبات داشته است، مراتب گلایه‌ این افراد را به دنبال داشته است.»

ایرج رهبر، رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران نیز گفته است که پول افغانی گران شده و کارگران افغان هم می‌گویند که حقوق آنها نسبت به چندسال قبل صرفه ندارد. او گفت «افغانستانی‌ها حقوقشان را نسبت به دالر می‌سنجند، مثلاً دو سال قبل ۵۰۰ دالر می‌گرفتند حالا ۲۰۰ دالر می‌گیرند. کارگران افغانستانی ادعا دارند که حقوقشان باید افزایش یابد تا به حداقل حقوق دالری چند سال قبل برسند.» وی تاکید کرده است که این روند باعث می‌شود هزینه‌ ساخت و ساز در ایران افزایش یاید.

هبر درباره‌ بازداشت افغان‌ها گفته است یکی از دلایلی که می‌گویند نیروی کار افغانستانی پیدا نمی‌شود این است که از نظر کنترول و بازرسی کارگاه‌ها، نیرو‌های مجاز و غیرمجاز افغانستانی را می‌برند.